afval scheiden in de zorg

Kartonnen bekers scheiden

Op een gemiddeld kantoor gaan er heel wat kartonnen bekers of papieren bekers doorheen. Maar wist je ook al dat kartonnen bekers recyclen heel makkelijk is? Hoe? Simpel: met een speciale afvalbak voor bekers! Door het kartonnen bekers afval apart te houden en gescheiden aan te leveren, kunnen papieren koffiebekers perfect gerecycled worden. Zo’n speciale beker afvalbak zet je centraal in de hal, in de kantine of op elke kantoorruimte en dan is het grootste werk al gedaan.

Wat gebeurt er met jouw kartonnen bekers afval?

Wegwerp koffiebekers zijn uitstekend te recyclen. Gelukkig maar, want per persoon gebruik je gemiddeld wel twee tot vijf nieuwe kartonnen koffiebekers per dag. Reken maar eens uit wat dat voor een heel bedrijf op jaarbasis betekent. Het zou natuurlijk hartstikke zonde zijn om al die koffiebekertjes zomaar weg te gooien bij het restafval. Bovendien nemen ze dan veel ruimte in, waardoor het restafval een extra dure afvalstroom wordt. Apart inzamelen dus! Jouw afvalinzamelaar brengt de kartonnen bekers naar een afvalverwerker. Daar worden ze schoon gemaakt en gerecycled als karton. Zo krijgt jouw koffiebeker een tweede leven als nieuw papier of karton.

Onze producten voor de afvalstroom Cups/Bekers

Starten met kartonnen bekers recyclen

Als je wilt starten met papieren bekers recyclen, is het handig om even een rondje te googelen naar afvalinzamelaars bij jou in de regio. Welke inzamelaar heeft een aparte afvalstroom voor papieren koffie cups? Maak daar goede afspraken mee, ook over de rapportages die je krijgt. Want je wilt natuurlijk wel weten hoeveel waardevolle grondstoffen jij hebt aangeleverd!

Twee keer winst

Papier en karton, en dus ook papieren bekers, zijn tot wel 25 keer te recyclen. Door kartonnen koffiebekers te scheiden, red je heel veel bomen die zo niet gehakt te hoeven worden voor nieuw papier. Bovendien bespaar je jezelf veel geld, doordat je hoeveelheid restafval aanzienlijk naar beneden gaat. Restafval is een dure afvalstroom, omdat het een zeer belastende afvalstroom is voor het milieu. Restafval wordt namelijk verbrand in een verbrandingsoven. Eeuwig zonde dus om daar materialen in te gooien die nog prima gerecycled hadden kunnen worden, toch? Alles wat je kan recyclen, brengt jouw organisatie weer een stapje verder op weg naar een circulaire economie.

Begin vandaag nog met papieren bekers recyclen

Om het jouw medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken, is het handig om speciale afvalscheidingsafvalbakken op centrale plaatsen te hebben staan. Zo hoeven mensen nooit ver te lopen met hun bekertje en worden ze gestimuleerd om hun kartonnen bekers te scheiden. Het is ideaal om te werken met modulaire afvalbakken. Deze hebben verschillende compartimenten voor diverse afvalstromen. Zo kun je bijvoorbeeld papieren koffiebekers, pmd afval en restafval kwijt in één prullenbak. De modulaire afvalbakken van De Afvalbak zijn heel flexibel. Meer weten of gelijk jouw afvalscheidingsprullenbakken bestellen?

Andere afvalstromen