glasafval scheiden op de werkvloer

Glasafval scheiden

Thuis loop je vast regelmatig naar de glasbak met een lege fles wijn of een leeg potje appelmoes. Maar ook op kantoor komt er het nodige glasafval vrij. In de kantine of na een bedrijfsborrel bijvoorbeeld. Ook dit afval kun je makkelijk gescheiden aanleveren voor recycling. En daarvoor hoef je niet extra naar de glasbak te gaan. Wat doe je dan wel? Je kunt glas weggooien in een afvalbak die je neerzet op een centrale plaats in de hal, in de kantine of op de plek waar bij jullie het meeste glasafval vrijkomt. Ook kan deze afvalstroom worden toegevoegd in de BINBIN afvalbak. Zo hou je het glas goed gescheiden voor aparte inzameling en kan het 100% hergebruikt worden. Steeds weer.

Wat gebeurt er met jouw glasafval?

Glas recyclen is een perfecte optie om concreet bij te dragen aan de circulaire economie. Glas is namelijk heel goed te recyclen. Keer op keer weer, wordt glas nieuw glas. Na inzameling worden de glasscherven gesmolten. Het is daarbij belangrijk dat het glas bij de inzameling wordt gescheiden op kleur. Alleen kleurloos glas kan namelijk worden gebruikt om nieuw kleurloos glas te maken. Gekleurd glas wordt ook weer gekleurd glas. Wanneer het glas goed wordt gescheiden, is het eindeloos lang opnieuw te gebruiken. Hoe mooi is dat? Door glasafval te recyclen, besparen we grondstoffen en energie. En daar doen we het allemaal voor!

Waar moet je opletten bij glas weggooien?

Als we het hebben over glasafval, gaat het over verpakkingsglas. Onder verpakkingsglas vallen potten en flessen waar iets in heeft gezeten. Dus wijnflessen, potjes van de mais en witte bonen, jampotjes, parfumflesjes, crèmepotjes en noem het maar op. Spiegels, ruiten, kristal, fotolijstjes, drinkglazen en vazen zijn geen verpakkingsglas. Dit soort glas heeft een ander smeltpunt en wordt op een andere manier verwerkt. Dit glas mag dus niet in de glasbak of in de speciale afvalbak voor glas recycling. Vlak glas (zoals ruiten en spiegels) kun je wel naar de recyclingstraat brengen. Ook lampen vallen niet onder glasafval. Deze kun je inleveren in de Wecyclebakken die je in bijna alle supermarkten vindt.

Starten met glas recyclen

Komt er binnen jouw organisatie ook glasafval vrij, ga dan eens praten met een afvalinzamelaar in jouw regio. Bespreek wat de mogelijkheden en opties zijn en maakt goede afspraken. Jouw afval is namelijk waardevol voor een verwerker, dus het is interessant om te weten wat je precies aanlevert. Om het afval scheiden zo makkelijk mogelijk te maken, kun je gebruikmaken van speciale afvalbakken. Modulaire afvalbakken zijn heel handig om verschillende afvalstromen makkelijk, schoon en overzichtelijk gescheiden in te zamelen op één of meerdere centrale plekken. Je kunt het glas verzamelen in een compartiment van je modulaire afvalbak, of er een aparte afvalbak voor neerzetten, afhankelijk van de hoeveelheid glasafval die er bij jou vrijkomt.

Begin vandaag nog met glas afval scheiden

Een afvalscheidingsprullenbak maakt het extra makkelijk om verschillende afvalstromen te scheiden. De modulaire afvalscheidingsprullenbakken van De Afvalbak hebben verschillende compartimenten voor bijvoorbeeld glas, pmd en restafval. Komt er binnen jouw organisatie veel glasafval vrij, dan kun je natuurlijk ook een aparte afvalbak hiervoor neerzetten. Het afval scheiden gaat het makkelijkst wanneer je het je zo makkelijk mogelijk maakt. Zet de bakken dus op centrale plek neer, zodat mensen nooit ver hoeft te lopen. Meer weten of gelijk jouw afvalscheidingsprullenbakken bestellen?

Andere afvalstromen