Bedrijfsafval karton

Bij jou thuis is het scheiden van papier en karton afval waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld. Oud papier is een van de bekendste afvalstromen die we in Nederland al decennialang gescheiden aanleveren. Gelukkig, want zo krijgt het papier en karton keer op keer een nieuw leven als grondstof voor nieuw papier. Maar ook in een zakelijke omgeving komt veel karton vrij, denk aan dozen en verpakkingsmateriaal. Het is belangrijk om ook deze afvalstroom gescheiden aan te leveren.

Wat mag bij bedrijfsafval karton?

Om jouw bedrijfsafval karton gescheiden in te laten zamelen, sluit je een contract af met een afvalinzamelaar. Daarmee maak je goede afspraken over wat er wel en wat niet bij deze afvalstroom thuishoort. Over het algemeen geldt dat al het karton van bijvoorbeeld dozen en verpakkingen bij de karton afvalstroom hoort. Wel is het belangrijk dat het karton schoon is. Vervuild, gecoat of geplastificeerd karton hoort bij het restafval, omdat dit de recycling verstoort.

Daarom wil jij karton afval scheiden

Door jouw zakelijke kartonafval gescheiden te houden, geef je het een nieuw leven als nieuw papier. Oud papier en karton is tot wel 25 keer opnieuw te gebruiken. Nederland is kampioen oud papier scheiden. Driekwart van al ons papier-karton afval leveren wij gescheiden in. Daarmee red je heel veel bomen die zo niet gekapt hoeven te worden voor nieuw papier. Zo help jij elke dag mee aan de circulaire economie.

Dit gebeurt er met jouw bedrijfsafval karton

Wanneer je jouw zakelijke karton afval gescheiden bewaart, wordt het daarna ingezameld door een afvalinzamelaar. Deze brengt het naar een afvalverwerker die het papier reinigt, sorteert en in balen perst. Het papier wordt opgelost in water, waardoor er een papierpulp of vezelbrij ontstaat. Deze pulp wordt ontdaan van alles wat er niet in thuishoort, zoals nietjes of stukjes plastic. Deze pulp vormt de grondstof voor nieuw papier en karton.

Starten met scheiden van zakelijk kartonafval

Als je wil starten met scheiden van zakelijk kartonafval, begin je met het afsluiten van een contract met een afvalinzamelaar. Dit is ook financieel interessant, want karton is goedkoper dan restafval. Maar goede afspraken over rapportages en zorg dat het scheiden op locatie makkelijk is. Zet speciale afvalbakken neer, zodat mensen hun kartonafval makkelijk weg kunnen gooien.

 

een afvalbak waar bedrijfsafval karton in gaat

Wij willen jou helpen

Wij helpen je graag bij het opstarten van gescheiden inzameling van afvalstromen. Wij adviseren je over welke bakken je het beste kunt gebruiken en waar je ze kunt plaatsen. Ook weten wij hoe je jouw medewerkers kunt helpen en stimuleren om er optimaal gebruik van te maken. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Maak snel een afspraak voor een persoonlijk advies of boek direct een gratis proefplaatsing.

Producten

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.