BINBIN afvalbak - bedrijfsafval sorteren

Bedrijfsafval | Slim afval scheiden met de Afvalbak

Ieder bedrijf heeft te maken met afval. En omdat dit afval binnen het bedrijf ontstaat, noemen we dit bedrijfsafval. Van afvalstromen als restafval, karton en papier tot bouwafval of gft — al het afval dat binnen de kaders van het bedrijf ontstaat, wordt tot bedrijfsafval gerekend. Maar wat doe je als bedrijf met dit afval? En hoe zit het met bedrijfsafval scheiden? Lees hier alles wat je moet weten!

Bedrijfsafval scheiden

Afval scheiden is voor bedrijven in Nederland verplicht. In de vergunningen van provincies en gemeenten wordt vermeld om welke afvalstromen het gaat en hoe dit afval moet worden aangeboden bij de verwerker. De overheid spreekt met het verplicht bedrijfsafval scheiden voor bedrijven de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven en andere instanties aan om bij te dragen aan een circulaire samenleving.

Meer over het verplicht afval scheiden voor bedrijven >

Afvalscheiding binnen bedrijven vormt een steeds belangrijkere factor in de strijd tegen afval dat niet kan worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Bedrijfsafval drukt namelijk aanzienlijk op de totale hoeveelheid afval die in Nederland geproduceerd wordt, maar het gescheiden inzamelen en verwerken van bedrijfsafval blijft voor veel partijen moeilijk. Met het verplicht maken van het gescheiden inzamelen en aanbieden van bedrijfsafval is de eerste stap gezet — maar de betrokkenheid kan versterkt worden. Met een bak vol enthousiasme gaan wij deze uitdaging graag met je aan.

Afvalbakken voor bedrijven

Afval scheiden op kantoor vergt één stap extra in het proces van afval weggooien, namelijk de bewustwording. In plaats van het klakkeloos weggooien van afval in de dichtstbijzijnde afvalbak, vergt bedrijfsafval scheiden iets meer energie. Gelukkig is dit tijdelijk. Zodra afval scheiden op kantoor in het systeem van medewerkers zit, zal niemand dit ervaren als extra stap. Het gaat dan ook om het bereiken van gewenning. Met onze afvalbakken speciaal voor het scheiden van bedrijfsafval helpen we je op weg.

Plastic afval scheiden

Op kantoor is plastic afval één van de grootste afvalstromen. Naast verpakkingsmateriaal vormen ook dingen die normaalgesproken onder huishoudelijk afval vallen een grote bron van plastic afval. Denk aan verpakkingen van etenswaren die werknemers op kantoor nuttigen. Zorg er daarom ook op kantoor voor dat er voldoende faciliteiten zijn om plastic afval te scheiden.

Karton en papier scheiden

Karton en papier is op kantoor misschien wel de grootste bron van afval. Het wordt bedrijven dan ook verplicht om dit gescheiden in te zamelen en aan te bieden bij de verwerker. Dit type bedrijfsafval kan goed verwerkt worden tot nieuwe producten en draagt daarmee bij aan de circulaire transitie.

Cups/bekers scheiden

Wie de breng-de-beker-mee-van-thuis-regel op kantoor nog niet heeft geïntroduceerd heeft waarschijnlijk nog te maken met wegwerp bekertjes bij de koffiemachine. Tegenwoordig zijn deze cups vaak gemaakt van gerecycled karton en een dunne coating. Zamel je ze apart in, dan kunnen ze net zo makkelijk weer opnieuw verwerkt worden tot handige hygiëne producten zoals tissues, papieren handdoekjes, keukenrol of toiletpapier.

Bedrijfsafval scheiden in iedere branche

Iedere branche en ieder bedrijf kent unieke uitdagingen als het aankomt op bedrijfsafval. Daarom hebben we afvalbakken ontwikkeld speciaal voor in het bedrijfsleven. Met meerdere compartimenten en handige stickers die het scheiden van bedrijfsafval makkelijker maken, zorgen we ervoor dat bedrijven de verantwoordelijkheid makkelijker kunnen dragen. Voor de volgende branches hebben we unieke afvalbakken ontwikkeld.

Producten

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.