Zorginstelling Amsta | De Vuilbak

Voor elke branche een geschikte afvalbak

Afval scheiden is belangrijk. Het is goed voor het milieu, bespaart energie en helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarnaast kun je door afval te scheiden flink wat geld besparen. De Afvalbak biedt voor elke branche een geschikte afvalinzamelingssysteem en ontwerp. Selecteer jouw branche en start nu direct met de transitie van jouw organisatie. 

Waarom afval scheiden?

Afval scheiden is goed voor het milieu. Door afval te scheiden kunnen kostbare grondstoffen opnieuw worden gebruikt, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn om nieuwe producten te fabriceren. Zo hoeven er minder bomen te worden gekapt voor het maken van papier, is er minder aardolie nodig voor plastic, en is er minder water en landbouwgrond nodig voor textiel. Daarnaast kost recyclen veel minder energie dan het gebruik van nieuwe grondstoffen. Nieuw aluminium delven en fabriceren kost bijvoorbeeld 20 keer zo veel energie als het omsmelten van oud aluminium. Ook verdwijnt er door afvalscheiding minder restafval in de verbrandingsoven. Al met al zorgt afvalscheiding voor veel minder CO2-uitstoot, en helpt het de opwarming van de aarde tegen te gaan. 

Naast de voordelen voor het milieu bespaart afval scheiden veel geld. De materialen die gerecycled kunnen worden, zoals papier, glas en textiel worden omgezet in nieuwe waarde. Gemeenten, burgers en bedrijven profiteren hiervan! Ontdek hoe jouw organisatie van afval scheiden kan profiteren. 

Hoe kan De Afvalbak helpen bij afvalscheiding?

De Afvalbak maakt afvalscheiding aantrekkelijk en eenvoudig. Onze design afvalbakken zijn onverwoestbaar en hebben een hoogwaardige uitstraling. Hierdoor passen ze in iedere omgeving; of het nu een kantoor, een school, een sportgelegenheid, zorginstelling of openbare ruimte is. Middels de duidelijke symbolen en kleuren zien je medewerkers in één oogopslag welk afval in welke bak moet. We bieden visueel materiaal aan om het afval scheiden op een leuke manier te introduceren. Om de gebruikers nog meer betrokken te krijgen ontvang je ook een quiz en een aantal challenges van ons. Ook bieden we verschillende accessoires om afval scheiden nóg makkelijker te maken, zoals bekerhouders en deksels om ongewenste geurtjes te voorkomen. Doordat je de bakken ook nog eens geheel naar eigen wens kunt samenstellen, zijn onze afvalbakken ideaal om te beginnen met afval scheiden in je bedrijf!

afvalbak kantoor scheiden accessoires in de klep

Wat kan jij verwachten?

Maak samen met ons Nederland volledig circulair.

  • Gemiddeld 21% belastingvoordeel
  • Verduurzaming in een bliksemflits
  • Volledige ondersteuning bij implementatie
  • Plug & Play
  • Gratis advies & proefplaatsing
  • Inclusief uitrolplan van gebruikers
  • Modulair ontwerp. De bak beweegt met uw organisatie mee