Afval scheiden in de horeca

Sinds maart 2021 zijn alle bedrijven verplicht om hun afval te scheiden. Hier zijn weliswaar enkele voorwaarden aan verbonden, maar je bent principieel verplicht om jouw afval te scheiden in de horeca. Dit is nodig, zodat zo veel mogelijk afval kan worden gerecycled. Welk afval je precies moet scheiden hangt van verschillende factoren af. Bepaald soort afval zoals GFT, swill ((gekookte) etensresten), papier en plastic moet je afhankelijk van je bedrijfssituatie scheiden. Dit hangt samen met de grootte van je bedrijf en de ruimte voor afvalcontainers. Dingen als batterijen, elektronische apparatuur, metalen en ander schadelijk afval moeten altijd worden gescheiden, ongeacht of je grote hoeveelheden en een groot bedrijf hebt of niet. Lees hier meer over het afval scheiden in de horeca.

Waar afval scheiden in de horeca?

Denk je aan afval scheiden in de horeca, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk het afval dat in de keuken ontstaat. Hier komt dan ook veel afval samen, maar dit is niet de enige plek. In een hotel zullen ook de hotelgasten afval hebben dat net zo goed gescheiden kan worden als het verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld de drank en koekjes in een café. Afval scheiden in de horeca is dus op verschillende vlakken een issue. Gelukkig kan dit met de juiste afvalbakken snel worden gerealiseerd.

Zo kan de horeca afval scheiden

Ben je druk aan het koken in de keuken van je restaurant? Dan wil je het afval zo snel mogelijk van je werkblad hebben en dus weggooien. In zo’n geval is het heel begrijpelijk dat je alles snel in één bak wilt gooien, zodat je verder kan met koken en je aanrecht netjes blijft. Echter is dit niet goed voor het milieu en is afval scheiden in de horeca nu eenmaal ook verplicht. Om het afval scheiden in de horeca makkelijker te maken is het belangrijk om alle benodigde afvalbakken naast elkaar te zetten. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er voor het weggooien van GFT net zo ver gelopen moet als voor plastic. Met onze speciale stickers wordt het afval scheiden in de horeca zelfs nog sneller en makkelijker gemaakt, omdat je precies kunt zien, wat in welke bak hoort.

Onze topmodellen

Daarnaast bieden we ook materiaal aan, om te leren welk afval in welke bak hoort. Neem dit met je personeel door of maak er een interactieve vergadering van om iedereen niet alleen duidelijk te maken, waarom afval scheiden in de horeca belangrijk is. Maar om daarnaast ook te laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Wanneer je als leiding hier het voortouw in neemt, het juiste voorbeeld laat zien, en regelmatig controleert of het afval juist wordt gescheiden, zul je merken dat het snel door iedereen wordt opgepakt. Je zult zien dat afval scheiden in de horeca binnen no-time het nieuwe normaal is!

  • Papier en karton

  • Bekers
  • Pmd
  • Restafval
  • Gft
  • Glas
  • Petflessen

Afval horeca in de juiste afvalbakken

Afval scheiden in de horeca gaat dus het beste wanneer je de juiste afvalbakken ter beschikking stelt. Het handigst zijn systemen waarbij voor ieder soort afval een bak in hetzelfde systeem is. De bakken van De Afvalbak hebben bovendien allemaal een andere kleur, zodat je snel kunt herkennen, welk afval waarin hoort. Wil je meer informatie of een plan hoe je afval scheiden in de horeca het beste kunt omzetten? Neem dan contact met ons op!

Afval scheiden in verschillende branches