De Afvalbak bij Croonwolter&dros in Amersfoort

Bob    2 min
De Globular 60x3 bij Croonwolters&dros

“De bakken die je overal kunt krijgen, vond ik gewoon niet mooi en deze wel.”

Croonwolter&dros loopt al meer dan 145 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Met vestigingen over heel Nederland is het bedrijf een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van onder andere alarmmanagement, asset management, brandveiligheid, security, infrastructuur, duurzame energie, modulair bouwen, smart buildings, revitalisering, warmte koude opslag en zorgdomotica. De vestiging in Amersfoort is recent volledig verbouwd. Als mooie oplossing voor het afvalmanagement is gekozen voor de modulaire afvalbakken van BINBIN.

Aafke Kaldenbach is facilitair coördinator bij Croonwolter&dros en beheert de vestigingen Den Helder, Amsterdam, Schiphol, Apeldoorn, Amersfoort, Enschede, Arnhem, Groningen en Kampen. Op dit moment is ze veel in Amersfoort aanwezig, in verband met de verbouwing die nu in de afrondende fase is. Verduurzaming speelde een belangrijke rol bij de verbouwing.

Aafke vertelt: “We zijn veel bezig met verduurzaming, onder andere door alles terug te brengen naar ledverlichting, we maken gebruik van smart energy en doen aan afvalscheiding. Ondanks mijn twijfels over de kwaliteit van het afvalscheiden aan de achterkant en het feit dat onze medewerkers nog moeten wennen en soms de verkeerde bak kiezen, doen we het wel. Metaal, bouw- en sloopmateriaal brengen we ook naar de milieustraat.”

Refurbished BINBIN bakken

Voor het scheiden van de diverse afvalstromen, heeft Aafke gekozen voor de modulaire afvalbakken van BINBIN. En dan ook specifiek voor refurbished bakken. De keuze voor BINBIN was een makkelijke. 

Aafke: “Ze zijn heel strak. Het is één blok, één unit met een strakke uitstraling. Ze staan chique op de nieuwe werkvloer. De bakken die je overal kunt krijgen vond ik gewoon niet mooi en deze wel. Zeker met het bamboe deksel.”

Binnenkort komen onze refurbished afvalbakken weer online, maar kan jij niet wachten met het scheiden van afval en het maken van impact? Bekijk dan ons assortiment van BINBIN bakken hier!

Overlast voorkomen

Op de vestiging van Croonwolter&dros in Amersfoort worden op dit moment vier afvalstromen gescheiden: cups, restafval, gft en papier. “Maar per 1 januari gaan we over op mokken i.p.v. kartonnen bekertjes, dat scheelt toch weer afval,” aldus Aafke. Ook het scheiden van gft-afval is een zeer bewuste keuze. “Wanneer iemand een appelkroosje bij het restafval gooit, komen daar vliegjes op af. Deze stroom houden we nu apart met een deksel op de bak, om overlast te voorkomen.”

Kwestie van opvoeden

Het afval scheiden verloopt inmiddels goed, maar de introductie was wel lastig, geeft Aafke aan. “Er stond voorheen bij elk bureau een afvalbak, dus het was een hele omschakeling om mensen zover te krijgen dat ze op moesten staan om hun afval weg te gooien. De mens is gemakzuchtig, maar het is wel gelukt, door gewoon alle losse bakken weg te halen. Het is een kwestie van opvoeden en een stukje bewustwording. Mensen scheiden thuis ook allemaal afval, dan moet dat op kantoor ook lukken.”

Globular 60x3 bij het koffiezet apparaat van Croonwolter&dros

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.

Cases

De Afvalbak bij Maandag® in Amsterdam

Duurzaamheid is belangrijk voor Maandag®. De afgelopen jaren hebben ze veel initiatieven ontwikkeld door de hele organisatie heen. Eén van deze initiatieven is het goed scheiden van afval. Om dat efficiënt in te regelen, koos…

Bekijk case

De Afvalbak bij Croonwolter&dros in Amersfoort

Aafke Kaldenbach is facilitair coördinator bij Croonwolter&dros en beheert de vestigingen Den Helder, Amsterdam, Schiphol, Apeldoorn, Amersfoort, Enschede, Arnhem, Groningen en Kampen. Op dit moment is ze veel in Amersfoort aanwezig, in verband met de…

Bekijk case