De Afvalbak bij Keune in Soest

Bob    2 min
Binbin afvalbak bij Keune

“We zijn natuurlijk een cosmeticabedrijf, dus het uiterlijk van de afvalbak is ook belangrijk”

Keune Haircosmetics is een familiebedrijf dat al sinds 1922 bezig is met de ontwikkeling van haarproducten. Anno 2023 werkt Keune samen met vele salons, geeft ze trainingen aan kappers en ontwikkelt ze producten in het Keune Lab. Keune is er sterk van overtuigd dat het bedrijf moet zorgen voor de planeet en de mensen die erop leven. Niet alleen voor nu, maar vooral voor de toekomstige generatie. Afvalscheiden is daarbij een belangrijk aspect. Om dat mooi en makkelijk te faciliteren, werkt Keune samen met De Afvalbak.

Willemijn Marcussen is facilitair manager bij Keune. Ze vertelt hoe de keuze voor De Afvalbak tot stand is gekomen. “Toen ik hier zo’n negen maanden geleden kwam werken, stonden er al een paar bakken van BINBIN. Ik ben toen de markt goed gaan verkennen en heb een keuze gemaakt voor één soort bakken voor de hele organisatie. Ik ben gaan kijken wat de mogelijkheden waren en of we met de BINBIN-afvalbak door zouden gaan of niet. Functionaliteit en design waren de belangrijkste criteria. Als je gaat kijken naar functionaliteit, zie je al snel dat afvalbakken niet meer zo mooi of zo strak zijn. We zijn natuurlijk een cosmeticabedrijf, dus het uiterlijk is zeker ook belangrijk. Behalve dat de bak functioneel en handig moet zijn, moet de look en feel ook goed zijn. Dat was bij BINBIN het geval, dus daarom hebben we besloten de samenwerking met De afvalbak voort te zetten en uit te breiden.”

Verschillende indeling per locatie 

Dagmar Sanderink is duurzaamheid coördinator bij Keune. Ze vult aan: “duurzaamheid is heel belangrijk in onze organisatie. We hebben duidelijke doelstellingen neergezet, ook op het gebied van recycling en afval scheiden. We scheiden bedrijfsafval, cosmetisch afval, papier en karton, metalen, folie, harde plastics, gft en elektronica. Het grote bedrijfsafval wordt apart ingezameld, in de bakken van BINBIN komt over het algemeen restafval, gft en papier. In totaal staan er twaalf bakken. De indeling van de bakken verschilt per locatie. In het bedrijfsrestaurant hebben we meer gft-afval, en in de kantoren weer meer papier. De bakken zijn daar op aangepast. Dat dat kan, was zeker een argument om voor deze bakken te kiezen.”

Duidelijke communicatie

Het plaatsen van modulaire afvalbakken is één, het goed gebruiken is een tweede, geeft Willemijn aan. “Naast het inrichten van de bakken is ook de houding van mensen cruciaal. Mensen moeten leren om goed te scheiden, dat is ook een beetje een kwestie van opvoeden. We maken afdelingshoofden verantwoordelijk voor goede resultaten en we zorgen voor goede uitleg waarom het belangrijk is om afval te scheiden. Op en rond de bakken is duidelijke signing met wat er wel en niet in de bakken mag, dat helpt ook erg.”

“De mensen zijn erg enthousiast over de bakken. Over hoe ze er uitzien, maar ook dat het makkelijk gemaakt wordt om afval te scheiden.

Een van de Afvalbakken die bij Keune staat.

De Afvalbak bij Keune in Soest

Willemijn Marcussen is facilitair manager bij Keune. Ze vertelt hoe de keuze voor De Afvalbak tot stand is gekomen. “Toen ik hier zo’n negen maanden geleden kwam werken, stonden er al een paar bakken van…

Bekijk case
remco en remco tot uw dienst

Advies op maat?

Heb je vragen over onze producten? Of wil je meer informatie of advies op maat over duurzaam afval scheiden?

Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen of bel ons op 035 20 31 051.