De Afvalbak bij WTC The Hague

Marloes Aarns    2 min
WTC Afvalbakken

Elke huurder van WTC The Hague een eigen BINBIN afvalscheidingsbak

In het Beatrixkwartier, het internationale zakencentrum van Den Haag, biedt WTC The Hague maar liefst 42.500 vierkante meter kantoorruimte. De huurders variëren van internationaal bekende namen tot lokale starters. In de bedrijfsvoering van WTC staat duurzaamheid centraal. De organisatie streeft naar een duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgeving. Hierbij past goed afvalmanagement én dus afvalscheidingsbakken in de eigen huisstijl.

Grondstoffen behouden

Vorig jaar benaderde WTC The Hague De Afvalbak. De eigenaar van het pand wilde de afvalstromen duurzamer inrichten en besloot daarom om alle 60 huurders een BINBIN afvalbak cadeau te geven. Remco Smits, founder van De Afvalbak, vertelt: “Ze vonden dat ze als eigenaar van het pand wat moesten doen voor de omgeving. Grondstoffen worden schaars en ze wilden waardevolle materialen terugbrengen in de keten. Daarom hebben ze iedere huurder, 60 stuks, een afvalbak cadeau gedaan om bewustwording te creëren rondom het belang van afval scheiden.”

Bakken in de eigen WTC huisstijl

De Afvalbak heeft de bakken helemaal samengesteld in de WTC-huisstijl en uitgevoerd met specifieke signing op maat. De bakken werden verpakt met grote oranje strikken en als cadeautje bij alle huurders afgeleverd. Remco: “Dat vond iedereen superorigineel en leuk. Iedereen deelde de actie op social media, heel leuk.”

 

Communicatiecampagne

Om de huurders ook enthousiast te krijgen over het afval scheiden, heeft WTC The Hague de campagne ‘Think outside the trash’ gelanceerd. Binnen deze campagne werden video’s gemaakt waarin huurders werd uitgelegd hoe ze afval moesten scheiden en waarom dat zo belangrijk is. Ook werd bij iedere afvalbak een speciaal ontwerpen flyer meegegeven waarop precies stond uitgelegd welk product bij welke afvalstroom moest komen. 

Extra bakken

Om de huurders in WTC The Hague de mogelijkheid te geven meer bakken aan te schaffen, heeft De Afvalbak een website gemaakt met een berekenmodule. Op die site konden de huurders van WTC The Hague zelf hun aantal vierkante meters opgeven en eventueel een plattegrond uploaden. Daarbij konden ze aangeven welke afvalstromen ze hadden. Op basis daarvan gaf De Afvalbak een advies voor hoeveel bakken nodig waren. Meerdere huurders hebben zo extra bakken bij besteld. 

Duurzaamheid in circulaire afvalbakken

Benieuwd naar wat wij samen kunnen doen om je te helpen in duurzaamheid of bij het scheiden van afval? Bekijk onze producten of ontvang advies op maat.

 

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.