Communicatiepakket afval scheiden

Handig: afval scheiden poster

Dat afval scheiden een belangrijke stap is op weg naar de circulaire economie, weet iedereen ondertussen wel. Maar hoe begin je nou? Hoe laat je jouw medewerkers op kantoor of in de kantine in actie komen? Hoe zorg je ervoor dat ze goed gebruik maken van de afvalscheidingsprullenbak? De Afvalbak biedt hulp bij implementatie! Wij voorzien je van speciale placemats, een afval scheiden poster, stickers en andere communicatiemiddelen om jouw campagne een vliegende start te geven. Ook komen we graag bij jou op kantoor voor een training of workshop.

Introduceer afval scheiden

Hoe introduceer je afval scheiden op kantoor? Effectief afval scheiden werkt alleen wanneer medewerkers goed gebruik maken van de afvalscheidingsprullenbakken. En daarvoor is het van belang dat medewerkers weten wat het beleid is rondom afval scheiden. Ze moeten weten dat er speciale afvalscheidingsprullenbakken zijn, wat ze daarin mogen gooien en wat niet. Ook helpt het enorm wanneer medewerkers het belang van goed afval scheiden inzien.

communicatie poster afval scheiden

Welke middelen biedt De Afvalbak?

De Afvalbak biedt een breed scala aan communicatiemiddelen om de implementatie van afval scheiden op jouw kantoor bekend te maken. Zo hebben wij speciale placemats voor in de kantine, stickers voor op kantoor en op de afvalbakken, een afval scheiden poster en een speciale training of workshop voor jouw medewerkers. Alles om het scheiden op een aantrekkelijke manier te introduceren binnen jouw organisatie. Wil je iets speciaals? Wij kunnen op jouw verzoek ook nog specifieke communicatiemiddelen ontwikkelen in jouw huisstijl.

Stappenplan om te beginnen

Starten met afval scheiden op kantoor hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ga eerst eens in gesprek met diverse afvalinzamelaars om te achterhalen wat er met je afval gebeurt. Samen met de afvalinzamelaar bepaal je welke afvalstromen binnen jouw organisatie het grootst zijn. Maak ook duidelijke afspraken over rapportages. Inzamelaars wegen alle afvalstromen, omdat ze per kilo worden afgerekend bij de verwerkende bedrijven. Het is dus heel goed om te weten hoeveel grondstof jij aan een inzamelaar aanlevert. Wees hier scherp op, want dit is jouw duidelijke bijdrage aan de circulaire economie. Daarna bestel je via deafvalbak.nl speciale afvalscheidingsprullenbakken met verschillende compartimenten. Nu komt het erop aan om jou werknemers op kantoor en in de kantine mee te krijgen. Maar wij helpen je graag met de juiste communicatiemiddelen en hulp bij implementatie!

 

Tips om afval te scheiden op jouw kantoor

Het mooie van afval scheiden is: alle kleine beetjes helpen. Je hoeft niet alle stromen in één keer te gaan scheiden. Begin klein met de drie grootste stromen. Uitbreiden kan daarna nog op elk moment. Het is belangrijk dat je het jouw medewerkers zo makkelijk mogelijk maakt. Zet afvalscheidingsprullenbakken neer op veel en goed zichtbare plaatsen. Op kantoren, op de gang, in de kantine, in de hal, zorg dat mensen zo min mogelijk moeite hoeven te doen om hun afval gescheiden weg te gooien. Ook handig; hang onze ‘afval scheiden poster’ op een centrale plek of op meerdere plekken in de organisatie. Extra leuk: zorg voor reuring door een spectaculaire kick-off, een maandoel of een wedstrijd. Zorg dat afval gaat leven! Figuurlijk dan hè. 😉

Verschillende mogelijkheden met onze bakken (modulair)

De modulaire afvalbakken van De Afvalbak kun je naar eigen wens inrichten. Ze hebben verschillende compartimenten voor verschillende afvalstromen. Je maakt compartimenten voor precies die afvalstromen die jij nodig hebt. De verschillende bakken kun je op elk moment samenvoegen of opdelen. Veranderen je afvalstromen, dan pas je eenvoudig je bak aan. Komt er een afvalstroom bij, dan hoef je geen nieuwe bak te kopen, maar slechts een kleine investering te doen in bijvoorbeeld een splitter of een binnenbak. Met De Afvalbak ben jij de komende 10 jaar flexibel en klaar voor al het afval dat je moet of wilt sorteren.

De Afvalbak helpt je bij de transitie

Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te realiseren. De Afvalbak biedt hulp bij de implementatie om het afval scheiden binnen jouw organisatie direct goed op de kaart te zetten. Wij bieden allerlei communicatiemiddelen zoals placemats, stickers, posters, trainingen en standaard mailings. Ook kunnen we speciale communicatiemiddelen in jouw eigen huisstijl verzorgen. Wij weten tal van manieren om het afval scheiden bekend te maken binnen de organisatie en goed van start te gaan. En natuurlijk delen we al die ideeën graag met jou.