Duurzaamheid op het werk

Duurzaamheid in het bedrijf

Duurzaamheid in het bedrijf is een hot topic. En niet voor niets, want elke organisatie heeft duurzame doelstellingen te behalen. Dat klinkt hoogdravend, maar dat hoeft het niet te zijn. Met simpele, én mooie, oplossingen om afval te recyclen, kun je al flink bijdrage aan duurzaamheid. Bij de Afvalbak weten we dat duurzaamheid perfect is te combineren met mooie en duurzame producten. We vertellen je graag meer over duurzaamheid in het bedrijfsleven en alle mogelijkheden van de Afvalbak.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaam betekenis? Onder duurzaamheid vallen volgens het CBS: ‘alle ontwikkelingen die bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen’. Duurzaamheid in het bedrijf draait vaak om energiebesparing, elektrisch rijden, zo min mogelijk printen en afval scheiden. Door afval gescheiden aan te leveren voor recycling, krijgt het een nieuw leven als grondstof. Zo behouden we waardevolle grondstoffen voor de aarde. En dat gescheiden aanleveren van afval kan perfect met de duurzame producten van de Afvalbak.

Duurzame producten

Duurzaam investeren vraagt om duurzame producten. De producten van de Afvalbak zijn duurzaam doordat ze je helpen bij het scheiden van afval. Bovendien zijn de afvalbakken ook duurzaam. Neem bijvoorbeeld onze Globular serie. Deze afvalbak is van 100% circulair en modulair. Hierdoor werk je op twee verschillende manieren mee aan de circulaire economie: door afval te scheiden én door te kiezen voor een duurzaam product: win-win!

Duurzaamheid bedrijf. Daarom!

Afval scheiden in jouw organisatie levert veel op. Voor het milieu, voor de generatie na jou, maar ook voor jouw bedrijfsresultaat! Omdat restafval verbrand wordt, vormt het een zware belasting voor het milieu. Daarom is restafval een dure afvalstroom om te verwerken. Alle gescheiden aangeleverde afvalstromen kunnen worden hergebruikt en vormen daarmee waardevolle grondstoffen. Dus hoe meer afvalstromen je gescheiden aanlevert, hoe meer je bespaart op restafval. De duurzame producten van de Afvalbak maken het afval scheiden makkelijk. De modulaire afvalbakken hebben verschillende compartimenten voor verschillende afvalstromen. Bovendien laat je zo zien dat jouw organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt en duurzaamheid serieus neemt. Deze investering in duurzaamheid betaalt zich terug!

Strakke producten voor duurzaamheid in jouw bedrijf

De producten van de Afvalbak zijn duurzaam, ‘hufterproof’ én mooi. Geen reden meer om de afvalbak te verstoppen, deze bakken zijn een onderdeel van je interieur. Dutch design met eindeloos veel mogelijkheden om het design aan te passen aan jouw smaak en uitstraling van je organisatie. De bakken zijn eenvoudig en op elk moment aan te passen aan veranderende behoeftes. Komt er een afvalstroom bij? Je kunt makkelijk een bak splitsen of juist een splitsing opheffen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je door ons adviseren!

Vragen over de verduurzaming van jouw bedrijf?

In deze blog lees je tips om minder afval te produceren op kantoor: 10 tips voor minder afval op kantoor. Heb je vragen over duurzaamheid in jouw organisatie? Of wil je graag meer weten over de producten van de Afvalbak? Neem dan contact met ons op! Onze kundige mensen staan je graag te woord en denken graag met je mee. Je neemt Contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 035-2031051. Kies vooral wat jij prettig vindt.