Duurzaam omgaan met afval

Duurzaamheid, recyclen en een zero waste levensstijl worden voor veel mensen een steeds belangrijker onderdeel van hun dagelijks leven. Daarbij is duurzaam omgaan met afval een van de speerpunten. Hoe meer afval er wordt weggegooid, hoe meer er ook zal moeten worden afgebroken. Dit proces kost veel energie en veroorzaakt een schadelijke uitstoot voor het milieu. Daarom is duurzaam omgaan met afval erg belangrijk om een positieve bijdrage aan onze wereld te leveren. Hoe jij duurzaam afval kunt verwerken lees je hier!

Duurzaam afval scheiden met de juiste prullenbak

Duurzaam omgaan met afval begint bij de aanschaf van een duurzame afvalbak, zodat je jouw afval kunt scheiden. Wij hebben allerlei verschillende duurzame prullenbakken in ons assortiment, waaronder gerecyclede afvalbakken en een prullenbak met meerdere vakken, zodat duurzaam omgaan met afval een eitje wordt. Met onze BinBin prullenbakken wordt duurzaam scheiden bijna automatisch de norm: ieder vak is voor een ander soort afval, zodat je altijd precies weet wat je waarin moet gooien. Het excuus dat de plastic afvalbak verder lopen is dan het restafval behoort ook tot de verleden tijd, want ze staan vanaf nu altijd naast elkaar. Zo wordt duurzaam omgaan met afval zelfs heel makkelijk!

Duurzaam afval: sorteren is de norm

Als je nu iets weggooit, denk je er dan over na in welke afvalbak je dit doet, of gooi je voor het gemak maar alles bij het restafval? Dit is weliswaar wel makkelijk, maar behoort niet tot het duurzaam omgaan met afval. Wil jij vanaf nu ook graag duurzaam je afval verwerken? Dan begint dit proces bij het sorteren van je afval. Zorg ervoor dat je precies weet wat er in welke prullenbak hoort, om duurzaamheid bij je afval te bereiken. Twijfel je welke afvalbak het beste is, zoek het dan op, alleen zo maak je afval scheiden duurzaam. Heb jij een eigen bedrijf en wil je bij jouw medewerkers het duurzaam omgaan met afval stimuleren? Geef ze dan eens een cursus afval scheiden.

Hergebruiken waar mogelijk

Denk je aan afval en duurzaamheid, dan is hergebruiken ook een van de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je GFT-afval in een speciale compostbak bewaren, zodat je hiermee je tuin kunt bemesten. Ook je plastic afval kun je in veel gevallen hergebruiken en op deze manier duurzaam afval scheiden. Een plastic flesje kun je vaker vullen in plaats van hem na het eerst gebruik meteen weg te gooien. Ook plastic zakjes zijn vaak meerdere keren te gebruiken. Neem jij je brood elke dag mee in een plastic zakje? Dan kun je dit zakje na de lunch ook weer mee naar huis nemen, om hem de volgende dag nog een keer te gebruiken. De eventuele kruimels kun je dan bij het GFT-afval gooien. Kun je je afval zelf niet hergebruiken? Dan is het belangrijk om het op zā€™n minst goed te scheiden, zodat het bij de afvalinzameling kan worden gerecycled.

Duurzaam omgaan met afval met De Afvalbak

Wij bij De Afvalbak vinden het belangrijk dat iedereen duurzaam kan omgaan met afval. Daarom hebben wij een slimme en stijlvolle oplossing voor het juist scheiden van het afval bedacht. Wil je graag weten welke duurzame afvalbak het beste voor jouw situatie is? Of hoe je mensen in je omgeving het best kunt stimuleren om duurzaam om te gaan met afval? Wij denken graag met je mee om duurzaam afval verwerken tot de norm te maken!