prullenbak om afval te scheiden in de horeca

Duurzaam in de horeca

Waarschijnlijk wist je het al, maar sinds maart 2021 is het verplicht voor bedrijven om afval te scheiden, ook voor de horeca. Duurzaam in de horeca is hierdoor alleen maar belangrijker geworden. Duurzaam in de horeca is nodig om zo veel mogelijk afval te recyclen. Bij de Afvalbak vinden we dat duurzaam horeca hand in hand gaat met mooie en duurzame producten. We vertellen je graag meer over duurzaam horeca en alle mogelijkheden van de Afvalbak.

Wat is duurzaam zijn in de horeca?

Als je denkt aan duurzaam in de horeca, denk je waarschijnlijk vooral aan het afval dat door het personeel ontstaat. Toch is dit niet de enige plek waar afval wordt geproduceerd. Ook gasten in je hotel, restaurant of café produceren afval. Denk aan plastic verpakkingen, papiertjes die ze bij zich dragen of lege blikjes drinken. Duurzaam in de horeca is dus niet alleen intern van belang, ook de gasten kunnen bijdragen aan duurzame horeca. Met de stijlvolle en strakke designs van de Afvalbak draagt iedereen bij aan duurzame horeca.

Duurzame designs

De producten van de Afvalbak zijn niet alleen duurzaam door het scheiden van afval, de afvalbakken zelf zijn ook duurzaam. Neem bijvoorbeeld onze gerecyled plastic afvalbak voor papier. Deze afvalbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hierdoor werk je op twee verschillende kanten mee aan de circulaire economie: door afval te scheiden én door te kiezen voor een gerecycled, duurzaam product: win-win!

Duurzaam in de horeca: wat levert het je op?

We begrijpen dat je graag wil weten wat duurzaam horeca voor jou oplevert. Want afval scheiden klinkt altijd leuk, maar we snappen dat je graag wilt weten welk voordeel je er met je horeca-onderneming uit kunt halen. Gelukkig kunnen we je nu alvast vertellen dat het scheiden van afval talloze voordelen heeft. Ten eerste draag je uiteraard bij aan een beter milieu. Je bent namelijk maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daarnaast laat je ook aan al je gasten en medewerkers zien dat je geeft om een betere wereld en een schoon milieu. Je denkt goed na over een gezonde toekomst, voor je eigen mensen als voor de mensen die bij je te gast zijn. Door slimme investeringen te doen in circulaire transitie, zal dit zich uiteindelijk positief terugverdienen.

Strakke producten voor duurzaam horeca

Bij de Afvalbak zijn we er van overtuigd dat een afvalbak een prima onderdeel van het interieur kan zijn. Daarmee maak je het ook een onderdeel van je organisatie. Als je onze producten bekijkt, zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn op het gebied van design en kleurgebruik. Kies je voor een witte body met bamboe hoed of gaat je voorkeur toch uit naar een volledig zwarte afvalbak? Vind je het lastig om een keuze te maken? Laat je dan door ons adviseren.

Vragen over duurzaam horeca?

Heb je vragen over duurzaam horeca? Of wil je graag meer weten over de producten van de Afvalbak? Neem dan contact met ons op! Onze enthousiaste mensen staan je graag te woord en denken graag met je mee. Je neemt Contact met ons op door onderstaande buttons te gebruiken, of door te bellen naar 035-2031051. Kies vooral wat jij prettig vindt.