BINBIN afvalbak - bedrijfsafval sorteren

Duurzaamheid in de openbare ruimte

Duurzaamheid in de openbare ruimte is een belangrijk punt van aandacht. Hoe vaak stoor jij je wel niet aan zwerfafval op straat, in het park, in de stationshal of in andere openbare ruimten? Een duurzame inrichting van de openbare ruimte helpt zwerfafval te voorkomen. De modulaire afvalbakken van de Afvalbak zorgen ervoor dat mensen gestimuleerd worden om afval gescheiden weg te gooien.

Duurzame inrichting openbare ruimte

Duurzame inrichting van de openbare ruimte vraagt om visie en beleid. Er moet goed nagedacht worden over straatmeubilair, verlichting, maar vooral ook over afvalbakken. Want al die leuke bankjes en zitjes nodigen uit om gezellig op te zitten, maar dat levert wel afval op. Mensen zijn best bereid om afval netjes weg te gooien, als dat zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Met veel prullenbakken op goed bereikbare en goed zichtbare locaties dus. Ook moeten die prullenbakken verschillende compartimenten hebben voor de verschillende afvalstromen. Zo voorkomen we samen dat goed te recyclen afval bij het restafval belandt. Want dat zou toch heel erg zonde zijn?

Duurzaamheid maken we samen

Door afval goed te scheiden, krijgt het een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. Afval dat bij het restafval terecht komt, verdwijnt in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen een zware belasting voor het milieu, maar ook zonde, omdat de meeste afvalstoffen nog prima te recyclen zijn. Denk aan papier, plastic, blik, folies of gft afval: allemaal basis voor nieuwe grondstoffen. Het is dus zaak om zo min mogelijk restafval te produceren. Veruit het meeste afval bestaat uit herbruikbare stoffen. Door ook in de openbare ruimte mogelijkheden te bieden om het afval gescheiden in te leveren, blijven al deze waardevolle stoffen behouden voor de aarde.

Duurzame producten voor de openbare ruimte!

De modulaire afvalbakken van de Afvalbak helpen om zwerfafval terug te dringen. De bakken hebben een robuust maar mooi design en nodigen uit om afval te scheiden. Door de duidelijke signing op de deksel en de bakken zelf, is in een oogopslag duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De bakken kunnen aan de grond vastgemaakt worden, ideaal voor de openbare ruimte. Onze Generation Outdoor bakken zijn voorzien van een sedum dak. Dat staat niet alleen mooi, het heeft ook een psychologisch effect dat mensen stimuleert om zorgvuldig om te gaan met de omgeving. Meer weten over een duurzame inrichting van de openbare ruimte en het voorkomen van zwerfafval? Lees dan ook eens deze blog: https://deafvalbak.nl/kennisbak/hoe-zwerfafval-voorkomen/.

Vragen over duurzaamheid in de openbare ruimte?

Heb je vragen over duurzaamheid in de openbare ruimte? Ben je zoek op zoek naar een sparringpartner die met jou meedenkt over een ideale inrichting van de openbare ruimte? Of wil je graag meer weten over de producten van de Afvalbak? Neem dan contact met ons op! Onze kundige mensen staan je graag te woord en denken graag met je mee. Je neemt Contact met ons op door onderstaande buttons te gebruiken, of door te bellen naar 035-2031051. Kies vooral wat jij prettig vindt.