Duurzaamheid in de zorg

Duurzaamheid in de zorg is een hot topic. Elke organisatie heeft duurzame doelstellingen te realiseren, dus dat geldt ook voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en andere instellingen in de zorg. Duurzaamheid kent vele gedaanten, maar een snelle en makkelijke manier om de duurzaamheid in de zorg te vergroten, is door afval te scheiden. Door diverse afvalstromen gescheiden aan te leveren, kunnen materialen opnieuw gebruikt worden en besparen we grondstoffen.

Duurzaamheid in de zorg

Duurzame zorg heeft mogelijkheden en doelstellingen op allerlei vlakken. Van energiezuinige verlichting, papierloos werken en besparen op wegwerpmaterialen, tot het verantwoord verwerken van afval en restmateriaal. Duurzame omgang met afval is een grote factor in het duurzame succes, want de hoeveelheid afval in de zorg kan ongemerkt erg oplopen. Denk maar aan plastic wegwerphandschoenen, doekjes en papiertjes, koffiebekertjes, wegwerpservies en alle resten uit de ziekenhuiskeuken en het restaurant. Allemaal materialen die prima geschikt zijn voor recycling. Mits ze gescheiden worden in gezameld en aangeleverd voor verdere verwerking.

Wat betekent duurzaamheid in de zorg?

Wat is duurzaamheid in de zorg? Voorbeelden van duurzaamheid in de zorg zijn bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, lichtsensoren, digitale folders en papieren in plaats van plastic koffiebekers. Ook modulaire afvalbakken zijn een prachtig voorbeeld van duurzame zorg. Modulaire afvalbakken, afvalbakken met verschillende compartimenten voor de diverse verschillende afvalstromen, maken het makkelijk om afval te scheiden en zo grondstoffen te recyclen. De verschillende afvalstromen worden apart bewaard en ingezameld door de afvalinzamelaar. Deze biedt de stromen weer aan bij een afvalverwerker voor verdere verwerking. Elke stroom die apart wordt ingezameld, wordt daarmee gered van de verbrandingsoven. En daar is het milieu blij mee!

Duurzame zorg

Een zorginstelling verduurzamen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Stap 1 is om te gaan praten met verschillende afvalinzamelaars in de regio. Vraag naar de mogelijkheden en maak goede afspraken met de partij waar jij het beste gevoel bij hebt of die het beste tegemoet kan komen aan jouw specifieke wensen of bedrijfsprocessen. Samen met de afvalinzamelaar breng je in kaart wat binnen de zorginstelling de meest voorkomende afvalstromen zijn. Vervolgens is het zaak om op goed zichtbare, centrale plekken afvalbakken te plaatsen. Vanuit de Afvalbak kunnen we helpen met een campagne om het afval scheiden goed op de kaart te zetten. We leveren posters, stickers en kant en klare nieuwsbrieven zodat iedereen snel weet welk afval in welke bak moet.

Zorginstelling verduurzamen

De producten van de Afvalbak zijn duurzaam, ‘hufterproof’ én mooi. Het frisse Dutch design biedt eindeloos veel mogelijkheden om het design aan te passen aan de uitstraling van de organisatie. De bakken zijn eenvoudig en op elk moment aan te passen aan veranderende behoeftes. Komt er een afvalstroom bij? Je kunt makkelijk een bak splitsen of juist een splitsing opheffen. Wil je graag meer weten over de producten van de Afvalbak? Neem dan contact met ons op! Onze kundige mensen staan je graag te woord en denken graag met je mee. Je neemt Contact met ons op via de buttons hier onder, of door te bellen naar 035-2031051.