WPX beurs rapportage afval

2 dagen beurs; wat levert dat op aan afval? En wat kunnen we daar mee?

Marloes Aarns    1 min
WPX beurs rapportage - beursafval

Waar mensen zijn, ontstaat afval. En dus ook op een vakbeurs. Om in kaart te brengen hoeveel afval dat nou is, van welke samenstelling én wat dat afval kan worden in een tweede leven, hebben wij vanuit De Afvalbak een onderzoek gedaan.

Benieuwd naar de exacte hoeveelheden én wat daarvan gemaakt kan worden?

Op 14 en 15 maart was de vakbeurs WorkPlace Xperience in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam; de inspiratiebeurs voor het inrichten van een duurzame werkomgeving. Over de hele beursvloer stonden BINBIN afvalscheidingsbakken. Al het afval dat tijdens de beurs weggegooid is, hebben wij na afloop per afvalstroom gewogen. Daardoor weten we nu precies hoeveel cups, papier, PMD en restafval er is weggegooid. En, want daar gaat het natuurlijk om, we weten dus ook hoeveel kilo compost daarvan gemaakt kan worden, hoeveel nieuwe shampooflessen of hoeveel kranten.

De resultaten waren duidelijk en hier en daar verrassend. Zo zien we een duidelijk verschil in samenstelling van het afval bij de diverse plaatsen van de afvalbakken. Zo bevatten de bakken die bij horeca in de buur stonden relatief veel pmd-afval, maar ook veel papier. Ook werd duidelijk dat communicatie key is. Door verwarring over bij welke afvalstroom cups thuishoorden, zagen we deze in alle afvalstromen terug. En dat is natuurlijk zonde. Bekijk hier de rapportage.

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.