Het belang van een goede werkplek voor je werknemers

admin    2 min
Thuis bureau

Hybride werken betekend verschillende werkplekken

De coronacrisis zorgde voor een werkrevolutie. Veel mensen zijn in deze corona tijd noodgedwongen thuis gaan werken. Tot iedereens verbazing beviel het thuiswerken redelijk goed en is de arbeidsproductiviteit op peil gebleven. Thuiswerken bespaart een werknemer reistijd en biedt daardoor voor sommigen een betere dagindeling. Ideaal dus voor de forens die op kantoor werkt. Een aantal bedrijven zoals Ziggo, zijn al zo ver gegaan om het vast in het beleid op te nemen dat een werknemer een aantal dagen thuis mag werken, ook na de crisis. Het hybride werken is geboren. Maar is thuis werken wel echt zo fijn? Zou jij niet wat meer aandacht moeten geven aan je thuiswerkplek, net zoals dat op kantoor is gedaan? Wij geven je een aantal tips

Thuiswerken

Thuiswerken kan onrustig zijn, men raakt sneller afgeleid of er is vaak geen ruimte om fatsoenlijk te kunnen werken. De woning moet dus aangepast worden aan de nieuwe situatie en er moet een goede werkplek gemaakt worden waarin je productief kan blijven. Klussers krijgen het hierdoor steeds drukker, interieurwinkels worden leeg gekocht en dit allemaal om ervoor te zorgen dat de thuiswerkplek goed en praktisch wordt ingericht.

Men doet dus veel moeite om de werkplek thuis zo te veranderen ze productief kunnen werken. Maar niet iedereen kan voor altijd thuiswerken en als de omstandigheden het toelaten zullen toch steeds meer mensen naar het kantoor gaan.

Daarom is het ook voor bedrijven belangrijk dat er voor werknemers een fijne werkruimte is. Zowel op kantoor als thuis bij de werknemer zelf. Bedrijven hebben de afgelopen jaren steeds gekkere dingen bedacht voor de werkplek. Stoelen worden vervangen door zitzakken, bureaus door pingpongtafels en er worden zelfs trampolines neergezet. Waar de een zich focust op het uiterlijk van het kantoor, kijkt de ander naar de functionaliteit, leefbaarheid of duurzaamheid.


4 Tips voor een betere werkplek, thuis en op kantoor

  • Veel planten. Deze kunnen de productiviteit met 15% verhogen en de luchtkwaliteit wordt veel beter ervaren. Ook zorgt het voor meer sfeer in de ruimte. Zo heeft het hoofdkantoor van Apple in Californië op hun campus 10.000 bomen geplant om de productiviteit van werknemers te bevorderen.
  • Veel licht. Slechte verlichting, kleine kantoorhokjes en kleurloze kantoren worden vervangen door lichte en kleurrijke ruimten. Werknemers in kantoren met daglicht hebben 85% minder last van symptomen als vermoeide ogen, hoofdpijn en wazig licht.
  • Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Het is belangrijk dat de werkplek een gevoel van orde geeft en opgeruimd is. Zo heeft een werknemer meer denkruimte.
  • Gezellige gezamenlijke ruimte. Naast de individuele ruimte, is het fijn om een plek te hebben waar werknemers even kunnen pauzeren en kunnen samenkomen met anderen. Als er thuis wordt gewerkt, facilitair dan een digitale hangout, of moedig ze zijn aan zo nu en dan de benen te pakken.

 

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.