bubbeltjesplastic afval

Bubbeltjesplastic, wat doe jij ermee?

Marloes Aarns    1 min

Bubbeltjesplastic, wat doe jij ermee

(zodra je klaar bent met het indrukken van bubbeltjes)?

Kan jij ook uren tijd verspillen met het indrukken van de bubbeltjes van bubbeltjesplastic? Behalve dat het leuk speelgoed is, of een bijna meditatieve bezigheid, heeft bubbeltjesplastic vooral een beschermende functie. Het wordt dan ook veel gebruikt als verpakkingsmateriaal om kwetsbare goederen te beschermen tijdens het transport. Handig, maar ook een veroorzaker van een grote afvalstroom. Want wat doe je met al dat bubbeltjesplastic zodra de goederen ontvangen zijn? Op de juiste manier weggooien!

Wat doe je met bubbeltjesplastic?

Bubbeltjesplastic, de naam zegt het al, is gemaakt van plastic. Dat betekent dat het niet biologisch afbreekbaar is en dus gescheiden ingezameld moet worden. Door het bubbeltjesplastic gescheiden aan te bieden voor inzameling, behoud je de hoge kwaliteit van het plastic. Hierdoor is het heel goed bruikbaar voor recycling. Op deze manier houd je het plastic in de keten en voorkom je uitputting van grondstoffen.

Hoe aanleveren voor gescheiden inzameling?

Als je kleine hoeveelheden bubbeltjesplastic hebt, kun je dat gewoon bij het PMD- of PBD-afval gooien. Heb je echter regelmatig grote stromen met bubbeltjesplasticafval, dan is het handig om hiervoor een apart contract af te sluiten met je afvalinzamelaar. Om het bubbeltjesplastic apart te bewaren totdat het opgehaald wordt, is het handig om hiervoor een gescheiden compartiment van je afvalbak te gebruiken. Deel je afvalbak bijvoorbeeld op in PMD, restafval en bubbeltjesplastic. Of net welke afvalstromen voor jou het meest relevant zijn natuurlijk. Wij kijken graag met je mee voor de juiste oplossing.

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.