de afvalbak coffeeclick iconicbin afval scheiden koffiehoek sportclub

CoffeeClick en de Afvalbak slaan handen ineen voor Nederlands eerst volledige circulaire koffieconcept

admin    2 min
CoffeClick

De nieuwe samenwerking

Bij veel bedrijven en verenigingen is er nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Zowat het belangrijkste onderdeel van verduurzaming is afvalscheiding. Het schenken van koffie in de werk-, verenigingen- en horecasfeer zorgt voor een hoop afvalcreatie. Om dit voor bedrijven en verenigingen makkelijker te maken, hebben CoffeeClick en de Afvalbak de handen ineen geslagen en speciale afvalbakken ontworpen voor kantoor en op sportclub. Er zijn drie unieke bakken ontworpen die ideaal zijn voor de koffiehoek (de CoffeeClick Cups Bin), sportclub (de CoffeeClick Sports BIN) en kantoorruimte (de CoffeeClick Iconic BIN). Met name de Sports BIN is mega interessant voor de clubs omdat hiermee PET-flesjes kunnen worden ingezameld. Per 1 juli leveren deze flessen statiegeld op en dat levert de clubkas weer extra geld op. Benieuwd naar de speciale afvalbakken van CoffeeClick?

Remco Smits, founder De Afvalbak links. Marcel Kiveron, Director CoffeeClick rechts.

CoffeeClick koploper duurzaamheid in koffieland

CoffeeClick is een innovatief Nederlands concept. Zij maken het drinken van heerlijke koffie op kantoor of de sportclub makkelijker dan ooit. Koffie op kantoor of op de sportclub makkelijker maakt dan ooit. CoffeeClick heeft een intelligent systeem ontwikkeld waardoor er per koffie kopje wordt betaald. Hiermee kunnen klanten volledig worden ontzorgd, is er geen investering nodig en wordt de lekkerste koffie gegarandeerd. Nu is CoffeeClick toe aan de volgende stap. Na jaren van ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid kan CoffeeClick met deze samenwerking voor het eerst een volledig duurzame/circulaire dienst aanbieden. Eerder waren al recyclebare koffiezakken, bamboe roerstaafjes en UTZ gecertificeerde koffiebonen toegevoegd aan het assortiment van CoffeeClick.

De vervolgstap was het onderdeel ‘inzameling’. Nu kunnen bijvoorbeeld de cups of het koffieresidu ook verantwoordelijk worden ingezameld. Het plaatsen van de afvalbakken bij de koffiemachine, in de kantine of werkruimte is een mooie toevoeging aan de diensten van CoffeeClick. Zij kunnen hun klanten zo helpen bij het starten met het scheiden van hun afval op een makkelijke manier. Waarom alleen thuis afval scheiden als het ook op het werk kan? Dat is de vraag die De Afvalbak als bedrijf al jaren stelt aan ondernemers. Met samenwerkingen zoals deze hoopt de Afvalbak nog effectiever te zijn in het bedienen van de markt en het transitieproces naar een schoner en circulair Nederland te versnellen. De Afvalbak is mega trots op het eindresultaat en verwacht hiermee nog meer organisaties aan het scheiden te brengen.

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.