BINBIN Globular afvalbak

De Circulaire Afvalbak

admin    2 min
afval scheiden op school

Wat is circulair?

Circulaire materialen zijn materialen en grondstoffen die een aantal keer hergebruikt kunnen worden, soms in andere hoedanigheden. Wanneer een product aan het einde van zijn levensduur komt, worden de diverse materialen gescheiden ingezameld en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Een cruciaal onderdeel van een circulaire economie.

Het addertje…

Helaas zijn niet alle materialen meerdere keren te gebruiken óf ligt het eraan hoe het materiaal in eerste instantie is gebruikt. Zo kan plastic als basis prima hergebruikt worden. Maar let op, wanneer verschillende soorten plastic gemixt zijn, kunnen ze nooit meer hergebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn Trespa en HPL. Deze materialen zijn weliswaar sterk, maar niet circulair. Aan het einde van de levensduur creëer je hiermee afval en geen nieuwe grondstof. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de grondstoffenkeuzes die je maakt wanneer je als bedrijf duurzamer wil werken.

Circulaire afvalbakken? Zeker wel!

De BINBIN afvalbakken zijn 99% circulair. De materialen die we gebruiken, zijn voor het overgrote deel hergebruikt én ze zijn aan het einde van de levensduur weer om te zetten in nieuwe grondstoffen. Hieronder een overzicht van de materialen die wij gebruiken:

Materialen

De afvalbak van staal

  • Staal is het meest hergebruikte materiaal ter wereld.
  • Staal kan oneindig vaak gerecycled worden.
  • 88% van het staal is hergebruikt.

De bamboe hoed

  • Bamboe groeit 5-120 cm per dag.
  • Bamboe gebruikt minder water dan normaal hout.
  • Bamboe is oersterk.
  • 1m2 bamboe slaat 267,2 kg CO2 op per jaar.
  • De hoed kan worden gerecycled naar spaanplaat, mdf of osb.

‘Hufterproof’ en slim design

Het gebruik van de sterkste materialen ter wereld maakt onze circulaire prullenbakken zeer geschikt voor op kantoor, in zorginstellingen, horeca, scholen en openbare ruimtes. Ze zijn duurzaam, mooi en kunnen tegen een stootje. Behalve circulair, zijn de bakken ook modulair. Dit zorgt voor een langere levensduur van de afvalbak. Verander je afvalstromen in de toekomst, dan kan je met verschillende accessoires de BINBIN afvalbak heel eenvoudig aanpassen naar de nieuwe behoefte. Duurzaamheid ten top!

Made in Holland

BINBIN prullenbakken worden gemaakt in een fabriek die aan alle MVO-eisen voldoet. De fabriek staat in Nederland, waardoor de duurzame afvalbak maar een kleine afstand hoeft af te leggen om op jouw stoep te arriveren. Bij ons gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder dan de achterdeur van de werkplaats.

Dutch Design

Afval scheiden mag gezien worden. Sterker nog: jouw modulaire, circulaire afvalbakken verdienen een plek in de spotlight. Vanuit deze overtuiging hebben wij een prachtig stukje duurzaam Dutch Design ontwikkeld. Speciaal voor de zakelijke markt en eenvoudig af te stemmen op verschillende gebruikersbehoeften. Deze eigenschappen maken BINBIN perfect voor elk ruimte. Voor organisaties, bedrijven en personen die willen bijdragen aan een circulaire economie door afval te scheiden, en de bak niet langer in de hoek willen zetten.

Bij de BINBIN afvalbak komt alles samen. Duurzame keuzes, gebruiksgemak en design. BINBIN maakt scheiden sexy!

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en dan nemen wij contact met je op!