Druk op school? Fien en Teun to the rescue!

Bob    3 min

Wat leuk dat je even de tijd neemt om deze blog te lezen! We willen het graag met je hebben over een onderwerp dat zowel voor jou als docent als voor de school waar je actief bent, belangrijk is: de werkdruk. We weten allemaal dat scholen een cruciale rol spelen bij het bijbrengen van goede gewoontes aan leerlingen. Maar laten we eerlijk zijn, de groeiende druk en toenemende taken maken het voor docenten steeds moeilijker om hun werk goed uit te voeren.

Op school leg je de basis voor goede gewoonten

De werkvloer van een school kan soms als een wervelwind aanvoelen. Je hebt te maken met de dagelijkse lesvoorbereiding, het geven van boeiende lessen, het begeleiden van leerlingen, en nog veel meer. Scholen hebben ook een belangrijke functie in het meegeven van goede gewoontes aan leerlingen. Zoals goed afval scheiden. Afval is namelijk de basis van allerlei nieuwe grondstoffen en producten. Dus is goed afvalscheiden cruciaal voor de wereld van morgen. En die goede gewoonte leer je ook op school. Maar heb je überhaupt wel tijd om je te verdiepen in de wereld van afval?

Fien en Teun lespakket

Het is heel belangrijk om kinderen meer te leren over recycling.  Want juist op jonge leeftijd worden goede gewoonten en duurzame gedachten bestendigd. Best een uitdagend onderwerp om aan te pakken, maar wij hebben iets leuks en leerzaams voor je: het Fien en Teun lespakket! Met dit speciale lespakket maken we recyclen leuker en makkelijker voor zowel jou als de leerlingen.

Recycle management

Naast het uitdagende aspect van het vinden van tijd om leerlingen over recyclen bij te brengen, kan recycle management ook een grote drempel creëren. Waar kunnen de afvalbakken het beste worden geplaatst? Welke afvalstromen dienen gescheiden te worden? Wie is verantwoordelijk voor het legen van de afvalbakken? En wie zorgt ervoor dat het gerecyclede materiaal opgehaald wordt? Bij het stellen van dergelijke vragen kan je hoofd al gaan tollen en kan het lastig zijn om eraan te beginnen. Gelukkig beschikken wij over een uitgebreide kennisbak waarin we deze vraagstukken behandelen en hebben we bij De Afvalbak experts op het gebied van afvalbeheer. Onze experts staan klaar om te helpen en denken graag met je mee bij het opzetten van recycling management op jouw school.

Het goede nieuws is dat het recyclen van afval niet alleen een positieve impact heeft op het milieu, maar ook financiële voordelen kan opleveren voor de school. Door recyclen slim aan te pakken, kunnen kosten worden bespaard en zelfs kunnen leiden tot opbrengsten!

Samen op weg naar een circulaire school

Met het lespakket van Fien en Teun leren de kinderen in verschillende lessen wat afval is, welke soorten afval er bestaan, welke manieren er zijn om afval te kunnen scheiden en waarom afvalscheiding überhaupt zo belangrijk is. Leerlingen begrijpen de waarde van recycling terwijl docenten boeiende leerervaringen creëren.

Fien en Teun, de docenten en de leerlingen spelen een belangrijke rol in de weg naar een circulaire school, maar de expertise van De Afvalbak, versterkt dit traject. Waarbij wij niet alleen kennis delen maar ook actief betrokken zijn in de reis naar een duurzame school. Deze aanpak combineert kennis en praktische vaardigheden, om gezamenlijk bewustzijn te vergroten en stappen richting circulariteit neer te zetten.

Begin vandaag nog met recyclen!

Samen maken we het onderwijzen van kinderen over recyclen leuker en makkelijker met het Fien en Teun lespakket. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de school een plek is waar leerlingen niet alleen leren, maar ook actief bijdragen aan een duurzame toekomst! Benieuwd? Vraag het Fien en Teun lespakket hier gelijk aan! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Vraag dan een gratis proefplaatsing aan en ervaar het voor jezelf!

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en dan nemen wij contact met je op!