Duurzaamheid in de horeca
Na de heftige coronaperiode is de horecabranche hard bezig aan een inhaalslag. Mensen mogen en willen weer op vakantie en weekendjes weg en ook de zakelijke reizigers zijn weer op pad. Met name de duurzame hotels blijken populair.
Vraag van de reiziger
Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema in de horecabranche. Steeds meer horecaondernemers realiseren zich dat het belangrijk is om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu en kiezen daarom voor duurzame initiatieven. En dat wordt gewaardeerd, want uit een onderzoek van reisplatform Booking.com blijkt dat meer dan 80% van de reizigers duurzaamheid meeweegt in de vakantieplannen. Ook voor de zakelijke markt is duurzaamheid een belangrijke factor. Steeds vaker staat in het MVO-beleid van bedrijven dat medewerkers alleen hotels mogen boeken met een duurzaamheidslabel.
Besparen met duurzaamheid
Bovendien kunnen duurzame ingrepen leiden tot besparingen. Duurzame horecalocaties of hotels voorkomen voedselverspilling en drukken de energiekosten met duurzame maatregelen. Zonnepanelen, warmtepompen en slimme klimaatbeheersing verlagen de energierekening. Ook afval scheiden is een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen en besparen. Door de dure stroom restafval zo klein mogelijk te maken, kan je besparen op je afvalinzamelingskosten en behoud je waardevolle grondstoffen voor recycling.
Besparen met afval scheiden
Het is belangrijk om te beginnen bij de bron, bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame verpakkingen en het verminderen van voedselverspilling. Dat vraagt om een uitgekiend inkoopbeleid en slimme menu’s waarbij er niet te veel eten weggegooid hoeft te worden. Het afval dat je toch overhoudt, bied je zoveel mogelijk gescheiden aan voor inzameling. Zo kunnen waardevolle grondstoffen opnieuw gebruikt worden en sluiten we de kringloop. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de horecaondernemer.
Afval eenvoudig scheiden
De verschillende afvalstromen zoals papier, glas, plastic en organisch afval wil je dus apart houden. Want door ze gescheiden aan te bieden aan de afvalverwerker, kunnen materialen opnieuw worden gebruikt en wordt er minder afval geproduceerd. Om al die stromen handig apart te bewaren, kun je gebruik maken van modulaire afvalbakken met vakken voor de meest voorkomende afvalstomen. Papier, plastic, gft, net wat er op jouw locatie het meest vrijkomt. Voor deze stromen sluit je een contract af met een afvalinzamelaar. Deze haalt de stromen gescheiden op en zorgt voor verder verwerking en recycling. Zo makkelijk kan het zijn!
Interesse in onze Afvalbakken?
Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.