Duurzame-afvalbak

Referentie | Een duurzame prullenbak voor Gooiland

admin    3 min
Duurzame-afvalbak

Een duurzame prullenbak voor Gooiland

Het scheiden van afval is een zeer eenvoudige manier waarop we beter voor de aarde kunnen zorgen. Door vuilnis op een juiste manier te verwerken, kan het hergebruikt worden. En daar wordt onze planeet blij van.

Remco Smits en Philip Lamers ontdekten dat de markt hier alleen geen goede oplossing voor bood. Een recyclebare, circulaire én mooie afvalbak bleek zo goed als onvindbaar. Ze besloten zelf de perfecte afvalbak te ontwerpen.

Stevig, circulair en gemak in één betaalbare bak

Deze mooie circulaire bakken schitteren nu onder andere op het Gooiland. Een unieke evenementenlocatie in Midden-Nederland. Het is centraal gelegen in Hilversum en heeft maar liefst 17 unieke ruimtes. Tevens heeft het Gooiland een hotel en een theater. We spreken Mathijs Schnell, locatiemanager van het Gooiland, over zijn zoektocht naar de meest geschikte afvalbak.

“Negen maanden geleden zijn wij op zoek gegaan naar een scheidingsbak. Duurzaamheid is al langer een focus van de evenementenlocatie en een afvalbak die afvalscheiding faciliteert kan daarin niet missen.”

Het werd een hele lange zoektocht voor het Gooiland: “De bakken die we tegenkwamen, hadden geen mooi design of waren niet praktisch. Bovendien was het moeilijk om een bak te vinden die duurzaam is geproduceerd.”

Recyclebaar en circulair

Dat de bakken van de Afvalbak zijn gemaakt van gerecycled staal spreekt Mathijs erg aan: “Een groot voordeel van de Afvalbak is het circulaire karakter van de bak. Als evenementenlocatie doen we er alles aan om duurzaam te zijn. Zo vangen we onze coffeepads op zodat ze gerecycled worden, doen we zoveel mogelijk afstand van plastic en maken we gebruik van waterloze urinoirs. Willen we als evenementenlocatie voldoen aan het Green Key-keurmerk, dan is het essentieel om ook een duurzame afvalbak te plaatsen. Daarbij hoeven we niet in te leveren op het uiterlijk.”

Ook het design van de Afvalbak valt erg in de smaak. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook het publiek van Gooiland merkt het op: “Zo nu en dan geven onze gasten een compliment over het uiterlijk van de bakken.

Duurzame-prullenbak

Gemak voor een kleine prijs

Ook het gemak van de Afvalbak is een belangrijke factor: “Met name op een evenementenlocatie is het belangrijk dat de bakken verplaatst kunnen worden. Omdat ze gemaakt zijn van staal, zijn ze heel zwaar. Maar door de wieltjes die eronder zitten, is het eenvoudig om de bakken te verplaatsen.’’

“Door de openingen is het voor het publiek geen hoge drempel om iets weg te gooien. Je hoeft de bak zelf niet aan te raken en het bijbehorende label laat duidelijk zien waar het afval moet worden weggegooid.”

Het gemak is niet alleen voor het publiek, maar ook voor de interieurverzorgers van het Gooiland: “Door de elastieken die om de bak heen zitten, blijven de vuilniszakken goed op hun plek én zijn ze gemakkelijk te vervangen. Ook dit is belangrijk: tijdens een event vervangen we de vuilniszak van iedere bak wel vier keer. Als laatste punt is de Afvalbak natuurlijk goed betaalbaar. Dat is wel de doorslaggevende factor in het geheel.”

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en dan nemen wij contact met je op!