Koffiecups gebruikt

Koffiecups? Daar kun je wat mee!

Marloes Aarns    2 min
Koffiecups

Koffiecapsules

Natuurlijk doe je er ook bij jou op kantoor, op school of in de showroom alles aan om afval te scheiden. Je hebt afvalscheidingsbakken met aparte compartimenten voor plastic/PMD, paper, gft en restafval. Ook lege flessen breng je netjes naar de glasbak. Maar wist je dat je (Nespresso of Dolce Gusto) koffiecups ook apart kunt inzamelen? Zo verklein jij je hoeveelheid restafval en krijgen de cupjes een tweede leven.

Plastic of metaal afval?

Waaruit bestaan koffiecupjes nou eigenlijk en bij welke afvalstroom horen ze? Dat is een lastige, want koffiecups zijn gemaakt van gemixte materialen: metaal en plastic. Ook zijn er cups van aluminium. Ze mogen dus officieel niet bij het PMD-afval, maar ook niet bij het metaalafval. Wat overblijft, is restafval, maar dat is eeuwig zonde. Op deze manier belanden ze namelijk in de verbrandingsoven, terwijl koffiecups prima te recyclen zijn.

Wat doe je dan met je koffiecups?

Voor aluminium cups heeft Nespresso een eigen recycleservice. Aluminium is namelijk oneindig recyclebaar. De cups die je koopt, bestaan al voor 80% uit gerecycled aluminium. En als je ze weer inlevert, krijgen ze dus keer op keer een nieuw leven. Om de cups te recyclen kun je bij de Nespresso winkel of online gratis recyclezakken krijgen. Deze zak stop je in één van de compartimenten van je afvalscheidingsbak (de BINBIN Globular bijvoorbeeld). Wanneer de zak vol zit, lever je hem in bij een Nespresso winkel of je geeft hem mee met de bezorger van Post NL of DHL. Ook voor de cups van Dolce Gusto is er een eigen recycleservice. Bij je online bestelling kun je een recyclezak mee bestellen. Ook deze stop je weer in je afvalscheidingsbak en je wacht tot hij vol is. De volle zakken kun je inleveren op een UPS locatie.

Koffiecups opnieuw vullen

Wil je nog duurzamer te werk gaan? Vul je cups dan opnieuw! Het is even werk, maar wel heel duurzaam én goedkoper. In deze video zie je hoe je je koffiecups opnieuw vult.

Op zoek naar de juiste afvalscheidingsbak?

De modulaire en circulaire afvalbakken van De Afvalbak zijn heel eenvoudig aan te passen. Komt er een afvalstroom (zoals koffiecups) bij? Dan kun je een bestaand vak eenvoudig opsplitsen. Je hoeft dus geen hele nieuwe bak te kopen. Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.