duurzame-prullenbak-kantoor

Referentie | Een Dutch Design Afvalbak voor Ahrend én hun klanten

admin    2 min
duurzame-afvalbak-voor-op-kantoor

De perfecte match door duurzaamheid en design

Met een duurzame afvalbak dragen bedrijven bij aan een groene toekomst. Maar het faciliteren van een circulaire bak is niet voldoende. Om afval gemakkelijk te scheiden, moet je geschikte afvalbakken neerzetten. Bovendien wil het oog ook wat. Als een afvalbak mooi is en in het interieur past, valt dat op. Daar kan kantoorinrichter Ahrend over meepraten. Het bedrijf koos ervoor de Afvalbak niet alleen te gebruiken, maar ook te verkopen. Vormgeving en duurzaamheid speelden daarin een belangrijke rol.

Ahrend verzorgt kantooroplossingen met een visie. Het bedrijf wil welzijn binnen organisaties bevorderen, verbondenheid creëren en de productiviteit verhogen. In een vitale werkomgeving vervult de afvalbak een belangrijke functie. Duurzaamheid is immers een actueel thema bij bedrijven. Om die reden nam Ahrend de Afvalbak op in zijn assortiment. Deze circulaire bakken, geproduceerd uit duurzame materialen, passen perfect in het plaatje van Ahrend. Maar ook de aantrekkelijke vormgeving sluit aan bij hun producten.

Mooie bak, gemakkelijk in gebruik

Binnen de eigen organisatie is het scheiden van afval een belangrijk streven, vertelt Wesley Matheij. Hij is inkoper bij Ahrend in Sint-Oedenrode. De Afvalbak zit daarom niet alleen in het assortiment, hij wordt ook gebruikt door medewerkers. “Wij werken sinds jaar en dag samen met een duurzame afvalverwerker. Op dit moment is besloten dat wij papier, restafval, plastic en cups apart verzamelen. De bakken van de Afvalbak sluiten daar goed op aan, en het personeel houdt zich netjes aan de scheiding.”

De Afvalbak wordt goed ontvangen door het personeel, onder meer omdat hij eenvoudig in gebruik is. Niet alleen het afval scheiden is eenvoudig, ook het legen van de bak werkt uitstekend. “Het vervangen van de zakken is heel gemakkelijk, en dat vindt onze schoonmaakploeg een groot voordeel”, stelt Matheij. “Door het elastiek-systeem van de bakken blijft de zak goed vastzitten.” Ook de looks van de bak zijn een punt van aandacht: “Iedereen vindt de bakken mooi, dus dat is positief. Een goed design is een groot voordeel, want dat helpt bij de bewustwording.”

De Afvalbak is ‘one of a kind’

Voor Ahrend bleek de Afvalbak de meest geschikte vondst in hun zoektocht naar een verkoopbare bak. “Wij hebben ons erin verdiept, maar kwamen erop uit dat dat er geen betere optie is dan de Afvalbak. Er zijn weinig alternatieven die dezelfde voordelen bieden.” Dat komt in de eerste plaats door de strakke vormgeving, die goed past bij de eigen producten van Ahrend. “Wij richten kantoren in en willen een totaalplaatje bieden.”

Maar nog belangrijker is het circulaire karakter van de Afvalbak. “Binnen bedrijven is men vaak al bezig met het scheiden van afval. Daarnaast vragen klanten naar een productpaspoort: waar komen de producten vandaan en waar zijn ze van gemaakt?” Deze groene voorkeur sluit perfect aan bij de Afvalbak, die geproduceerd wordt uit duurzaam bamboehout en gerecycled staal. 100% hergebruik dus. Dat vindt Ahrend meer van belang dan prijs of vormgeving, benadrukt Matheij: “Duurzaamheid is een heel belangrijk aspect. Als wij een product van een andere partij verkopen, dan moet het een interessant product zijn.”

 

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.