Fien en Teun lucht

De Afvalbak presenteert Fien en Teun lespakket op duurzame scholencongres in Eindhoven

admin    2 min
Fien en Teun lespakket

Afval scheiden

Als land hebben wij als doel gesteld om de economie in 2050 volledig circulair te laten draaien. Om deze circulaire droom te verwezenlijken, zal er simpelweg geen afval meer moeten zijn. Dat is simpelweg de kern van het verhaal. En om dat te realiseren, zullen we er met ons allen voor moeten zorgen dat we afval scheiden zoals het hoort. Want alleen dán kunnen we producten hergebruiken.

Lespakket

De Afvalbak wil ook de jongste duurzaamheidsstrijders betrekken bij de reis naar een duurzame wereld. Door afvalscheiding op speelse wijze onder de aandacht te brengen bij kinderen van groep één tot en met vier willen wij kinderen bewust maken van het concept ‘afval’. Met het lespakket van Fien en Teun leren de kinderen in verschillende lessen wat afval is, welke soorten afval er bestaan, welke manieren er zijn om afval te kunnen scheiden en waarom afvalscheiding überhaupt zo belangrijk is. Fien en Teun zijn de leidende figuren die de kinderen aan de hand nemen tijdens deze ontdekkingsreis naar een duurzame, circulaire wereld. Wanneer jouw school gaat voor duurzame afvalscheiding met onze afvalbakken, kun je voor maar € 60,- de magneetsticker aanschaffen. Het lespakket krijg je er gratis bij. 

“De kinderen leren in verschillende lessen wat afval is, welke soorten afval er bestaan, welke manieren er zijn om afval te kunnen scheiden en waarom afvalscheiding überhaupt zo belangrijk is.”


De Afvalbak

Er valt nog altijd veel winst te halen op het gebied van duurzaamheid en afvalscheiding bij bedrijven en organisaties zoals in de zorg of het onderwijs. Dit kan anders. Wij van de Afvalbak willen afvalscheiding overal de standaard maken, ook bij jullie op school. De Afvalbak gelooft dat afval scheiden ook aantrekkelijk kan zijn. Wij geloven dat we met onze filosofie al wel 80% van het Nederlandse bedrijfsafval circulair kunnen opvangen voor 2025. Let’s do it!

Duurzame scholencongres

Het lespakket wordt gepresenteerd tijdens het duurzame scholencongres op 10 november 2021 te Eindhoven. Tijdens het congres gaat men op zoek naar antwoorden op vraagstukken die er in de scholenbouw spelen. Je hoort er alles over de laatste technieken omtrent aardgasvrije, circulaire en gezonde scholen, wat de nieuwste lessen zijn die we leren in de huidige circulaire economie en hoe scholen en gemeenten de vele facetten van een duurzame en gezonde school kunnen financieren. Maar vooral: Hoe kunnen we een school optimaal verduurzamen zonder dat de kwaliteit van het onderwijs er onder lijdt?

 

Interesse in onze Afvalbakken?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag met een advies op maat.