Een rommelig bureau dat opgeruimd gaat worden bij de voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak op kantoor

Bob    2 min
Papier dat word gesorteerd in een Globular-vuilbak voor de lenteschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak op kantoor

Yes, het is eindelijk lente! De bomen gaan weer bloeien, de krokussen komen uit, het zonnetje laat zich vaker zien, daar waren we aan toe! Ben jij, net zoals zoveel anderen, ook zo iemand die in de lente zin heeft in schoon, nieuw en fris? Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Doe het dit jaar eens echt goed en neem ook je kantoor mee. Lekker alles opruimen, schoonmaken en natuurlijk al het afval gescheiden weggooien. Zo ben je klaar voor een succesvol tweede kwartaal!

Uitmesten en weggooien

Begin bij de voorjaarsschoonmaak eens met het opruimen van al je kastjes en de lades van je bureau. Waarschijnlijk heb je in de loop der tijd allerlei spullen verzameld die eigenlijk niet meer nodig zijn. Liggen er in jouw kastjes ook nog steeds cd-rom’s terwijl je laptop hier allang geen poort meer voor heeft? Of die koekjes die over de datum zijn? Oude mondmaskers, toners van de vorige printer en vakbladen van drie jaar geleden?  Weg ermee! Een opgeruimd bureau zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. 

Gescheiden inzamelen

Natuurlijk gooi je al het vrijkomende afval gescheiden weg. Papier in de papierbak, die verschrompelde mandarijnen bij het gft, cd’s bij het restafval, volle aanstekers bij het klein chemisch afval, lege aanstekers bij het restafval. Oude printertoners verzamel je en lever je apart in bij het afvalpunt of de milieustraat. Sommige onderdelen van toners zijn geschikt voor recycling. Zo kunnen op duurzame wijze nieuwe toners geproduceerd worden. Als een toner niet geschikt is voor hergebruik, dan worden de plastic onderdelen door de afvalverwerker gescheiden en vermalen tot korrels, waar ook weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Maak het makkelijk met modulaire afvalscheidingsbakken

Door al je afval gescheiden aan te leveren voor inzameling, kan het gerecycled worden, waarmee je bijdraagt aan een beter milieu. Zorg ervoor dat er op kantoor genoeg afvalbakken staan met compartimenten waarin de verschillende afvalstromen gescheiden kunnen worden. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijker om afval op de juiste manier weg te gooien. Modulaire afvalscheidingsbakken kun je op elk moment makkelijk aanpassen aan veranderende afvalstromen. Een stroom erbij of eraf, of een andere stroom? De inhoud van de bak pas je makkelijk aan, zonder dat je direct een nieuwe bak hoeft te kopen. Heb je nog geen afvalscheidingsprullenbakken op kantoor? Dan is dit moment om een gratis proefplaatsing aan te vragen! Zo kan jouw voorjaarsschoonmaak niet meer stuk!

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en dan nemen wij contact met je op!