Zorginstelling Amsta | De Vuilbak

De Afvalbak: jouw kennispartner in afvalmanagement

De afvalbak is veel meer dan een leverancier voor circulaire, modulaire afvalbakken. Wij zijn ook dé onafhankelijke kennispartner op het gebied van afvalmanagement. Wij weten hoe we jou kunnen helpen op weg naar een circulaire of duurzamere bedrijfsvoering. We zijn dan wel een jonge organisatie, maar in onze geledingen zit een schat aan kennis en ervaring. Kennis die we graag met jou delen.

Persoonlijk advies

Omschakelen naar een omgeving zonder restafval gaat niet van de ene op de andere dag. Je hebt een partner nodig die je van A tot Z begeleidt in het traject. Onze transitie manager helpt jou op weg. Want met het plaatsen van scheidingsbakken ben je er nog niet. Voordat je afvalmanagement goed op de rit staat, moet je ook een contract afsluiten met een afvalverwerker. Maar het is vooral belangrijk dat je draagvlak en bewustzijn creëert onder jouw collega’s, studenten, bezoekers of cliënten. De Afvalbak adviseert en ontzorgt je hierbij graag. We kunnen je van dienst zijn met een afvalscan, advies over de beste plek voor elke afvalbak, hulp bij subsidie aanvragen én een scala aan communicatiemiddelen om het afval scheiden in jouw organisatie een vliegende start te geven. Samen zetten we stappen op weg naar een circulaire economie!

Alvast zin om je te verdiepen in de wereld van afvalscheiden en circulair ondernemen?

Afvalscan 

Voordat je goed kunt afval scheiden, moet je weten hoe jouw afval er uit ziet. Welke afvalstromen komen er vrij in jouw bedrijf of organisatie, wat zijn de hoeveelheden afval die je hebt en hoeveel daarvan is geschikt voor recycling (spoiler: bijna alles)? Met de afvalscan brengen wij jouw afval in kaart. We bepalen welke afvalstromen voor jou relevant zijn voor gescheiden inzameling. Ook adviseren we je over contracten met afvalinzamelaars. Samen zetten we jouw duurzame afvalmanagement op de kaart.

Communicatie

Draagvlak zorgt voor het juiste gedrag waardoor het afval ook in de juiste stroom belandt. Afval scheiden is nog niet voor iedereen een hot topic. De Afvalbak maakt het hot! In onze communicatie-toolkit vind je posters, stickers, banners, standaard mailings, intranetposts en zelfs een interactieve quiz. Alles om het scheiden op een aanstekelijke manier te introduceren binnen jouw organisatie. Met communicatie op en rond de bak prikkel je het gedrag van je collega’s en stimuleer je hen bij het beter scheiden van afval.

Vrijblijvend proberen!

Ben je voor jouw organisatie nog op zoek naar de beste oplossing om afval te scheiden? Probeer het vrijblijvend uit! Met een proefplaatsing van onze BINBIN Globular afvalbak ontdek jij vanzelf hoe eenvoudig afval scheiden kan zijn. Al onze afvalbakken hebben een stoer Dutch design dat tegen een stootje kan. De bak heeft een inhoud van 3×60 liter en is speciaal ontworpen voor op kantoor, op school, in de zorg of in de openbare ruimte. Vraag een proefplaatsing aan en laat je collega’s zien hoe leuk afval scheiden kan zijn!