Aantal vakken?

Het scheiden van afval wordt gelukkig steeds meer de norm. Waar we twintig jaar geleden nog alles in dezelfde afvalbak inzamelden, zien we gelukkig steeds vaker afvalbakken met twee of meer compartimenten in ruimtes als het kantoor, zorginstellingen, op het station of in het onderwijs. Deze afvalscheiding prullenbakken maken het laagdrempelig gescheiden inzamelen van afval mogelijk.

Ben je op zoek naar prullenbakken voor afvalscheiding?

Bekijk onze bakken en ontdek welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen. Ook helpen we je graag met een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat!

Onze afvalscheiding prullenbakken

Ons assortiment afvalscheiding prullenbakken bestaat uit verschillende modellen. Stuk voor stuk zijn de afvalbakken voorzien van prachtig Dutch Design waardoor ze niet alleen functioneel van meerwaarde zijn maar ook echt een blikvanger vormen in iedere ruimte. Daarnaast kun je ervoor kiezen om voor afvalscheiding prullenbakken te kiezen die zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Over circulair gesproken!

Welke prullenbak voor het scheiden van afval het meest geschikt is voor jouw situatie en omgeving is helemaal aan jou. Wij leveren simpelweg de oplossing die aansluit op jouw wensen. Bekijk de verschillende producten en ontdek de unieke toepassingen van ieder model.

Verschillende afvalstromen gescheiden inzamelen

Bij het scheiden van afval draait het allemaal om diverse afvalstromen. Stromen als plastic, karton, restafval of gft kunnen apart worden ingezameld met afvalbakken die hiervoor zijn ontworpen. Deze afvalbakken hebben meerdere vakken, ieder bestemd voor het inzamelen van één afvalstroom. Op die manier kun je als bedrijf het afval gescheiden inzamelen en apart aanbieden aan de afvalverwerker. Een afvalbak met meerdere vakken maakt de stap naar een circulaire economie makkelijker. En als het aan ons ligt wordt dit zo snel mogelijk de norm.

Onze afvalbakken voor het scheiden van verschillende afvalstromen richten zin o.a. op de volgende soorten afval:

GFT

GFT

Groente, fruit en klein tuinafval wordt ook wel gft-afval genoemd en kan gezien worden als materiaal dat composteerbaar is. Hoe zuiverder gft-afval wordt ingezameld, hoe beter het te verwerken is tot kwaliteitscompost. Etensresten, koffieresidu of bloemen — het valt allemaal onder gft-afval en kan ook op kantoor apart worden ingezameld. Hoewel dit misschien niet de eerste afvalstroom is waar je aan denkt bij bedrijfsafval, is het toch echt een belangrijke bron van nieuwe energie. Waar veel mensen werken ontstaat ook veel gft-afval. Door dit slim in te zamelen draag je bij aan een betere wereld.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom GFT

 

Bekers en Cups

Bekers en cups

Wegwerpbekers zijn misschien niet de meest ideale gebruiksvoorwerpen, simpelweg omdat ze voor eenmalig gebruik zijn. Toch zijn bekers niet het grootste probleem als het aankomt op de groeiende afvalberg. De kartonnen bekers met polyethyleen-coating kunnen namelijk heel goed gerecycled worden tot bijvoorbeeld toiletpapier. Door ze apart in te zamelen, verkort je het verwerkingstraject en leg je minder druk op het milieu.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom bekers/cups

PMD

PMD

PMD-afval duidt de groep plastic, metaal en drinkpakken aan. Deze afvalstroom is groot binnen huishoudens en bedrijfsomgevingen. Veel verpakkingen worden namelijk gemaakt van plastic of metaal en de stapel PMD-afval stapelt zich dan ook snel op. Gelukkig is dit materiaal doorgaans erg geschikt om gerecycled te worden. Zo ontstaan grondstoffen die weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Bovendien kan het materiaal in deze afvalstroom na de bronscheiding – het moment dat jij het apart inzamelt – ook nog bij een nascheiding – het moment waarop een verwerkingsbedrijf het PMD-afval machinaal verwerkt – nog verder gescheiden worden. Zo worden metalen verpakkingen bijvoorbeeld weer gebruikt in de metaalindustrie en worden plastic verpakkingen verwerkt tot recycled plastics. Helemaal circulair.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom PMD

Papier

Papier en karton

De afvalstroom papier en karton is met name in het bedrijfsleven een grote bron van afval. Onder deze afvalstroom verstaan we o.a. drukwerk, kartonnen dozen en andere kartonnen verpakkingen. Het is belangrijk om deze afvalstroom zo schoon mogelijk in te zamelen zodat het sorteerproces snel verloopt en het ingezamelde papier en karton weer gebruikt kan worden voor producten als printpapier of zakdoekjes. ‘Schoon’ in deze context betekent zowel niet verontreinigd als zo min mogelijk gemixt met materialen die niet binnen deze afvalstroom vallen, zoals metaal of plastic. Een goed voorbeeld hiervan is de welbekende gebruikte pizzadoos. Door het vet van de pizza is het karton dusdanig vervuild dat het niet meer bruikbaar is.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstromen papier en karton

Glas

Glas

Glasafval is het perfecte voorbeeld van een circulaire afvalstroom. Glas kan namelijk goed omgesmolten worden tot nieuw glas. Keer op keer — zonder kwaliteit te verliezen. Het gescheiden inzamelen van glas is inmiddels behoorlijk ingeburgerd maar op kantoor kan het nog beter. Zorg ervoor dat lege flessen waar geen statiegeld op zit niet in een hoek of onder een bureau belanden, maar verzamel ze centraal en voedt de cirkel met nieuwe grondstoffen.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom glas

Petflessen

Petflessen

Sinds 1 juli 2021 ontvang je statiegeld op ieder plastic flesje. Dit betekent dat je als bedrijf, onderwijsinstelling, horecagelegenheid of sportkantine iedere petfles weer in wil leveren. Met een speciale bak voor petflessen maak je dit zo makkelijk mogelijk en draag je ook nog eens bij aan een schone omgeving. Neem bijvoorbeeld ons Throw For Charity initiatief. Petflesjes worden dan apart ingezameld en de opbrengst van het statiegeld wordt overgemaakt naar een door jou uitgekozen goed doel.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom PET

Rest

Restafval

Onder restafval verstaan we eigenlijk alles wat niet thuishoort in de afvalstromen die gerecycled kunnen worden wanneer ze apart ingezameld worden. Toch betekent dit niet dat restafval niet verwerkt kan worden tot nieuwe duurzame energie en grondstoffen.Sterker nog, steeds meer duurzame energie wordt vervaardigd uit het verbrandingsproces van restafval. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteit, stoom en warmte. Na het verbrandingsproces blijven bovendien waardevolle resten achter die óók weer gebruikt kunnen worden voor de zwaardere industrie. Kortom, afval is nooit écht afval.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Rest

In iedere branche een prullenbak voor afvalscheiding

De uitdagingen die je in jouw branche tegenkomt op het gebied van afval scheiden kunnen verschillen met de vraagstukken in een andere branche. Daarom kijken we ook altijd naar de unieke vraag binnen de branches waarin onze afvalbakken uitkomst bieden. Op die manier zorgen we ervoor dat onze afvalscheiding prullenbakken het effect hebben waar je naar op zoek bent. Slim afval scheiden in de volgende branches wordt dan ook nog eenvoudiger:

Afval scheiden prullenbak via De Afvalbak

Zoek je naar een slimme en stijlvolle oplossing voor het scheiden van afval op kantoor, in de sportkantine of in het onderwijs? Bekijk onze afvalscheiding prullenbakken en ontdek welke afvalbakken het beste passen bij jouw situatie. We adviseren je graag en zorgen ervoor dat onze afvalbakken voor jou werken.

Meer weten over ons verhaal…

…of heb je advies nodig over de juiste afvalbakken voor jouw omgeving en de diverse afvalstromen? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee en strijden zo samen voor een circulaire samenleving.