Hoe het werkt

Mis geen enkele stap 

Kies voor de juiste bak! Je stelt de bak online eenvoudig samen. In dit artikel helpen we jou om het juiste model, de kleur, het aantal fracties, de benodigde capaciteit, het finaliseren met de juiste accessoires en tot slot het kiezen van de betaling die past bij jouw organisatie. Je kan ook altijd contact opnemen dan begeleiden we jou mondeling door het proces.

Klaar voor jouw bak?Persoonlijk advies?

Start de transitie van jouw bedrijf

Als de bakken bij jou staan begint het verduurzamen pas echt. Om restafval te verminderen is belangrijk dat de bakken goed gebruikt worden. Nog niet precies zeker over hoe je moet starten met scheiden? Bekijk dan eerst ons transitie stappenplan. Zodra je in kaart hebt wat jouw doel is gaan wij jou helpen. Implementatie, afvalmanagement, ondersteunend materiaal, video’s, interactieve middelen om je collega’s te informeren, aan alles is gedacht. De Afvalbak maakt afval scheiden een feestje!

Zo kom je tot de beste keuze, lees verder

Stap 1

Klaar voor het scheiden van jouw afval? Kies het model dat bij jouw interieur past

Black or White?

Al onze Afvalbakken zijn te verkrijgen in een stijlvolle zwarte of een witte kleur. Zou je graag iets speciaals, of de Afvalbak in jouw eigen kleur willen spuiten? Uiteraard kan dat!

Een bak in je eigen kleur?

Stap 2

Bepaal het aantal stromen dat jij wilt scheiden per afvalunit

Onze bakken zijn te verkrijgen tussen de één en vier fracties waarmee je specifieke stromen apart kan gaan opvangen. Onze bakken zijn bovendien modulair ontworpen, door gebruik te maken van magneten kan je natuurlijk oneindig veel units naast elkaar plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om fracties weer te splitsen, zo kan je met elk inworpgat zelfs twee aparte stromen opvangen en het aantal inworpen verdubbelen.

8

Maximaal per bak
Hulp bij keuze stromen?
enkele afvalbak kantoor mooi

1 of 2 fracties

afval scheiding twee compartimenten

2 tot 4 fracties

afvalbak 3 vakken kantoor

3 tot 6 fracties

afvalbak 4 vakken kantoor

4 tot 8 fracties

Beschikbare maten

 • 45 liter – De Globular
 • 52 liter – De Original
 • 60 liter – De Globular
 • 65 liter – De Circular
 • 90 liter – De Globular
 • 90 liter – De Generation

Stap 3

Bepaal hoeveel capaciteit jij nodig hebt

Het is essentieel dat je een bak kiest met een capaciteit die past bij jouw organisatie. Onderstaand de drie factoren waarmee je bepaald wat jouw gewenste capaciteit is. Wij hanteren in de regel een capaciteit van: 60L capaciteit met drie afvalstromen voor 20 gebruikers met een dagelijkse leging. 

Aantal gebruikers per bak  |  Aantal stromen per bak  |  Aantal legingen per week

Advies nodig?

Stap 4

Maak hem af met de Accessoires

Met ons rijke assortiment van Accessoires maak je jouw bak klaar voor gebruik. Zou je graag GFT willen scheiden? Dan zou je met een speciale GFT Inlay (binnenbak) de schoonmaker een stukje kunnen helpen. Een beter scheiding resultaat? Maak dan gebruik van onze magneetstickers? Wil je de bak vaak gaan bewegen? Ga dan voor de extra wieltjes. Aan alles is gedacht!

Stap 5

Betalingsmogelijkheden 

Een circulair product moet uiteraard ook geleased kunnen worden. Naast het leasen bieden we een tal van opties, kijk graag naar onderstaande lijst. Wil je de bakken tijdens de leaseperiode alsnog kopen, dan kan dat natuurlijk ook! Neem contact op en dan komen we tot de ideale optie voor jouw organisatie.

 • Direct (vanuit de webshop)
 • Op factuur
 • In termijnen
 • Leasen (as-a-service)
 • Huren
Zie webshopAnders betalen?

Stap 6

Plaats de bakken op de optimale plek

Het overgaan op scheidingsbakken zorgt er vaak voor dat mensen moeten bewegen om hun afval weg te gooien. Zorg er daarom voor dat de bakken op tactische plekken geplaatst worden. Wij adviseren om de plattegrond er even bij te pakken en de bakken eerst in te tekenen voor de fysieke plaatsing. Zo kan je beoordelen of bepaalde werknemers niet te ver moeten lopen. Wij hanteren een maximale afstand van 20 m per werknemer tot de afvalbak.

Ons even laten meekijken?

Gratis proefplaatsing

Wat is de ideale afvalbak voor je organisatie? Kom de bakken bekijken op een locatie bij jou in de buurt. Ze staan in ons showroom in ‘s-Graveland! Je kunt de bakken ook bekijken bij Royal Ahrend in Amsterdam en Sint-Oedenrode. Ben je al overtuigd? Vraag direct een proefplaatsing aan.

ProefplaatsingShowroom bezoeken
proef test met afval scheiden

Koop een bak, dan doneren wij

Koop de Afvalbak, dan doneren wij aan Justdiggit. Door onze samenwerking wordt per drie verkochte bakken een ton CO2 uit de lucht gehaald, 144m² vergroend en 6.800 liter water in de bodem vastgehouden.